Öğrenci Kariyeri Banner

Thodex'in Kurucusu Faruk Fatih Özer 40 Bin Yıl Hapis İstemiyle Yargılanıyor!

Thodex'in Kurucusu Faruk Fatih Özer 40 Bin Yıl Hapis İstemiyle Yargılanıyor!

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, tüm suçlarıyla birlikte 40 bin 462 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. 

Faruk Fatih Özer Hakkında Rekor Hapis İstemi!

Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'tan iadesinin ardından  7'si tutuklu 20 sanık ile birlikte Türkiye'de siber dolandırıcılık suçlamasıyla mahkemeye çıktı. Duruşmanın savcısı Thodex'in, Faruk Fatih Özer tarafından kripto paraya yatırım yapmak isteyen müşterileri kandırmak amacıyla kurulduğunu belirtti. 

Mahkeme Thodex'in ilk kurulduğunda müşterilerin isteklerini düzgün bir şekilde yerine getirdiği ancak daha sonra daha fazla müşteri ve para çekmek için hileli davranışlarda bulunduğuna karar verdi.

Bu dolandırıcılık suçundan 2.027 mağdur etkilendi ve mağdurlar toplam 257 milyon 862 bin 432 lira kaybetti. Savcı işlenen suçlara dayanarak Özer ve kardeşleri dahil olmak üzere tüm sanıklar hakkında işlenen çeşitli suçlardan 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklara ve avukatlarına savunma hazırlayabilmeleri için süre tanıdı ve duruşmayı erteledi. Kripto para, Thodex'in aldatıcı davranışları ve finansal transferler hakkında ayrıntılar iddianamede yer aldı. 

Bir süredir kaçak olan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandıktan sonra 23 Nisan'da ülkemize iade edilmiş ve tutuklanmıştı.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.