Öğrenci Kariyeri Banner

TikTok'ta Büyük Skandal!

TikTok'ta Büyük Skandal!

ABD basınında yer alan haberlere göre, seçimlerden önceki Nisan ayında Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabı çalındı.

Forbes'da yer alan bir habere göre, Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabı çalındı. Seçimlerden hemen önce gerçekleşen bu olayın TikTok'taki en büyük zaafiyet olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi.

700 Bin Türk Hesabı Çalındı!

TikTok dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olarak gösteriliyor. ABD - Çin rekabeti nedeniyle büyük güvenlik tartışmalarının odağında olan TikTok aynı zamanda Türkiye'deki sosyal medya kullanıcıları tarafından da yaygın olarak kullanılıyor.

ABD merkezli medya kuruluşu Forbes'da yer alan bilgilere göre Nisan ayında Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabı çalındı. Üstelik TikTok'un güvenlikten sorumlu yöneticisi Kim Albarella'ya sistemdeki zaafiyetin geçen yıl iletildiği ama TikTok'un maliyetler nedeniyle adım atmadığını iddia edildi.

Forbes'un haberine göre, TikTok'un gönderdiği tek kullanımlık şifrelerin üçüncü kişiler tarafından görülebildiği belirtilirken, İngiltere merkezli istihbarat şirketi GCHQ'un, Çinli sosyal medya devini de bilgilendirdiği aktarıldı. 

Saldırıların Türkiye'deki seçimlerden önce gerçekleşmesi bunların bilinçli olarak yapıldığı iddialarına da yol açtı. Nisan 2023'teki saldırının TikTok'taki en büyük güvenlik zaafiyeti olduğu belirtilirken daha önce platformda bu boyutta bir hesap çalma vakasının yaşanmadığı vurgulandı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.