Öğrenci Kariyeri Banner

The New York Times'tan İstiklal Caddesi'ndeki Patlama Hakkında Skandal İfadeler!

The New York Times'tan İstiklal Caddesi'ndeki Patlama Hakkında Skandal İfadeler!

İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen terör saldırısı, uluslararası medyada da geniş yer aldı. Ancak The New York Times tarafından yapılan bir paylaşım, sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisine neden oldu.

Türkiye dün, uzun zamandır unutmuş olduğu terör ile bir kez daha karşı karşıya kaldı. İstanbul'un en uğrak bölgelerinden biri olan İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısında, ne yazık ki 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Türkiye'yi yasa boğan olayda ne yazık ki onlarca da yaralımız var.

İstanbul Taksim'de gerçekleşen patlama, uluslararası medya da yer aldı. Neticede patlamanın gerçekleştiği yer, ülkemizi ziyaret eden turistlerin en çok vakit harcadıkları yerlerden bir tanesiydi. 171 yıllık bir geçmişe sahip olan ABD'nin köklü gazetelerinden The New York Times ise patlamadan sonra yaptığı paylaşımla büyük tepki çekti. 

New York Times tarafından yapılan paylaşım şöyle:

"Her yıl dünyanın dört bir yanından gelip Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin birçoğu, pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor."

Aslında New York Times, bu paylaşımda İstiklal Caddesi'nin ne kadar önemli bir yer olduğunu anlatmaya çalışmış gibi görünüyor. Ancak anlatılmak istedikleri düşünülen şeyin ifade ediliş şekli oldukça yanlış.

New York Times'ın açıklamalarına gelen tepkilerden bazıları şu şekilde:

"11 Eylül 2001'de böyle bir manşet yazar yazabilir miydiniz? “Her yıl dünyanın dört bir yanından New York'u ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, 11 Eylül saldırılarının gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor”. Cevabınız hayır ise İstanbul halkından özür dileyin!"

"Bu ne biçim bir yazı! Bunu kaldırmalı ve özür dilemelisiniz. Bu saldırı sırasında ölenlerin hiçbiri "turist" değildi ve olsalar bile bu bağlamda belirleyici özellikleri olmayacaktı. Yazıklar olsun!"

"Ecrin 3 yaşındaydı. Turist değildi. O yalnızca bir insandı."

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.