Öğrenci Kariyeri Banner

Telefonunuzla Profesyonel Çekim Yapmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Telefonunuzla Profesyonel Çekim Yapmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Desenleri yakalayın

Desen yakalamak, göz kamaştırıcı kompozisyonlar yaratmanın en etkili yollarından biridir. Nesneler, çiçekler ya da yapraklardan yararlanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey telefonunuzla iyi bir açı yakalamak olacaktır.

Mümkün olduğunca doğal ışık kullanın

En popüler fotoğrafçılık hilelerinden biri olarak; Daima doğal ışık kullan! Özellikle golden hour adı verilen altın saat, fotoğraf çekmek için eşsiz bir zaman aralığıdır. Benzer bir şekilde gün doğumunu ya da gün batımını da değerlendirebilirsiniz. Flaşla yaptığınız çekimlerde kalitenin düşebileceğini unutmamalısınız.

Yüksek binaların fotoğrafını çekmek için geriye doğru eğilin

Yüksek binaların fotoğraflarını karşıdan çekmek yerine işe biraz eğlence katmak sizin için çok iyi olacaktır. Öncelikle telefonunuzun kamerasını panoramik moda alın ve geniş açıya ayarlayın. Daha sonra binayı karşınıza alın ve fotoğrafı çekerken yavaş yavaş geriye doğru eğilin. Sonucu görünce bayılacaksınız.

Hafif çizimler oluşturmak için uzun pozlama kullanın

Uzun pozlama, hareketi yakalamak ve resme dönüştürmek için harikadır. Kameranızı uzun pozlama moduna alabilir, ardından yoğun bir yolun ya da hızla akan bir şelalenin fotoğrafını çekebilirsiniz. Benzer bir şekilde hafif çubuklar ve havai fişekler de uzun pozlamada istediğiniz etkiyi yaratabilir.

Negatif alanı kucaklayın!

Negatif alanlar, bakışları pozitif alana ya da yakalamaya çalıştığınız canlıya veya nesneye çeker. Dolayısıyla biraz drama, biraz da karanlık katmak hiç beklemediğiniz muhteşem sonuçlar almanızı sağlayabilir!

Suyu adeta bir ayna gibi kullanın

Yağmurlu bir günün ardından birbirinden eğlenceli fotoğraflar çekmek harika olmaz mı? Yapmanız gereken tek şey telefonunuzu dik konuma getirmek, eğilmek ve suyun yüzeyine yaklaştırmak. Elde edeceğiniz yansıma efekti, yaratıcı bir kompozisyon yakalamanıza yardımcı olacak.

Gökkuşağı efekti oluşturmak için CD’lerden yararlanın

Selfielerinizde gökkuşağı efekti olsun ister misiniz? Cevabınız evetse hemen bir CD edinmeniz gerekiyor. Yapmanız gereken ilk şey doğal ışık alan bir alan bulmak, ardından CD’yi en ideal şekilde konumlandırabilirsiniz.

Çarpıcı çekimler için tripod kullanın

Gün batımlarının, gece manzaralarının ya da hareket halindeki nesnelerin fotoğrafını çekmek istiyorsanız kolay taşınabilir bir tripod almanız çok önemli. Tripod kullanarak zaman atlamaları, uzun pozlamalar vb. gibi farklı teknikleri kolayca kullanabilirsiniz. Fotoğrafların titrememesi de sizin için avantaj sağlayacaktır.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.