Öğrenci Kariyeri Banner

Telefonda Mülakat Soruları ve Cevapları

Telefonda Mülakat Soruları ve Cevapları

Her işveren farklı bir işe alma sürecine sahipken, çoğu erken aşamalarda telefon görüşmelerini kullanır. Telefon görüşmeleri genellikle işe alım görevlileri tarafından işe alım müdürüne ilerledikleri adayların minimum gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için bir ilk tarama yapmak için kullanılır. Bazı işverenler yalnızca bir telefon görüşmesine ihtiyaç duyarlar, ancak diğerleri sizden yüz yüze görüşme talep etmeden önce, işe alım müdürü de dahil olmak üzere personelinin farklı üyeleriyle iki veya üç kişi talep edebilir.

               Görüşmeyi yapan kişi ile telefonda iletişim kurarken beden diline güvenemeyeceğiniz için, net ve faydalı bir cevap verebilmek için üslubunuz ve diliniz hakkında düşünceli olmak önemlidir. Yüz yüze görüşmelerin aksine, yine de notlara geri dönme olanağına sahipsiniz. Genel telefon görüşmesi sorularına vereceğiniz cevapları planlamak için bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Ana hatlar veya notlar yazarsanız, doğrudan bir sayfadan okuyormuş gibi görünmek yerine doğal görünmeyi unutmayın.

 Bana Kendinden Bahset / Bana Geçmişinden Bahset

Siyah Blazer Kadın Akıllı Telefon Tutan

İşe alma görevlileri ve işe alım yöneticileri, geçmişinizi sorarak büyük olasılıkla bir telefon görüşmesi başlatacaklardır. Bu, sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinmeleri için basit bir yoldur. Bu zamanı ilgili deneyiminizi, şu anda ne yaptığınızı ve bunun sizi neden nitelikli kıldığını açıklamak için kullanmalısınız. İşverenin nasıl dengeli bir yaşam sürdüğünüzü anlamasına olanak tanıyan birkaç kişisel ayrıntı ekleyebilirsiniz, ancak profesyonel niteliklere ve başarılara odaklanmalısınız.

Örnek cevap: “Eğitimde geniş bir geçmişe sahip biri olarak, öğrencilere üniversite kariyeri boyunca rehberlik edecek donanıma sahibim. Eğitime olan tutkum, İstanbul Akademik Danışman rolünü yerine getirme yeteneğime güvenmemi sağlıyor. Şu anda, 3.000 öğrenciden oluşan bir öğrenci topluluğunu desteklediğim ve her yıl bu öğrencilerin 1.000'ine doğrudan danışmanlık yapmakla görevlendirildiğim İstanbul Üniversitesi'nde akademik danışman olarak çalışıyorum. Sorumluluklarım arasında her dönem her öğrenci için ders programları hazırlamak, öğrencilerin endişelerini ele almak ve ana dal değişikliği, program değerlendirmeleri ve not endişelerini tartışmak için öğrencilerle toplantı yapmak yer alıyor. Ondan önce Çukurova Üniversitesi'nde eğitimimi tamamladım. Orta öğretimdeki psikoloji dalında yan dal derecem bana öğrencilere doğru bir şekilde tavsiyede bulunmak için gereken bilgileri öğretti. Kariyerim boyunca Üniversitede öğrenciyken keşke buralarda olsaydım, Akademik Danışman olmak için bir noktaya değindim. Öğrencilerimin başarısını sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Bu yüzden sizinle İstanbul Akademi Danışmanı pozisyonu hakkında konuşmaktan çok heyecan duyuyorum. "

 

Bu Pozisyon İçin Neden Başvuruyorsunuz?Siyah Müşterilerin Açıklamasını Dinleyen Etnik Kadın Psikoterapist

Başka bir yaygın soru, "Bu pozisyon için neden başvuruyorsunuz?" veya "Bu iş ilginizi çekiyor mu?" işverenlere ciddi olup olmadığınızı ve pozisyonu sürdürmekle gerçekten ilgilenip ilgilenmediğinizi söyler. Bu soruyu cevaplamak için, başvurmak istediğiniz iş tanımında listelenen ayrıntıları kullanın. Bu, iş tanımında listelenen görevler, şirket hakkında ayrıntılar veya kariyer hedeflerinizle uyumlu işle ilgili bir şey olabilir.

 

Örnek cevap: “Sektörünüzde beceriler kazanmak için birkaç yıldır çalışıyorum. Farklı bir sektörden gelen benzersiz bir bakış açısının yanı sıra aradığınız bilgi, beceri ve niteliklere sahip olduğumu hissediyorum. Çevre koruma alanında çalışma konusunda tutkuluyum ve benim için bir değişiklik yapma zamanı. Şirketinizin bunu yapmam için mükemmel bir yer olduğunu düşünüyorum. "

Bana Rol Hakkında Bildiklerini Söyle

Ofiste çalışan Kişiler

İşverenler, başvurduğunuz pozisyonun temelleri hakkında size ne kadar bilgi vermeleri gerektiğine dair bir başlangıç ​​çizgisi almak için bu soruyu sorabilir. Ayrıca, iş tanımını dikkatlice okumak ve daha önce mümkün olduğunca çok araştırma yapmak için zaman ayırıp ayırmadığınızı da söyleyebilir.

Örnek cevap: “İş tanımından, departmanın öncelikli olarak Borç Hesapları ve Tedarik ile ilgili mali faaliyetlerine destek sağlamak için bir muhasebeci aradığınızı anlıyorum. Ayrıca sertifikalı olduğum HIPAA uygunluk eğitimine ihtiyacınız olduğunu da anlıyorum. Günlük görevlerin birçoğu, satıcı oluşturma, günlükler, çek istekleri, banka havaleleri ve ödemeler için faturayı içerir. Bana bu pozisyonun neden açık olduğu ve ekibin neye ihtiyacı olduğu hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz? "

Test veya Senaryo Sorusu

Bir Grup Insan Içeride Oturuyor

Bir telefon görüşmesi sırasında, basit bir test yapmanız veya bir tür senaryoya yanıt vermeniz istenebilir. Cevabınızda düşünce süreciniz, yaratıcı olma veya baskı altında düşünme gibi bir şey arıyor olabilirler. Telefonda sessiz kalmak garip gelse de cevabınızı düşünmek için bir dakika istemek kabul edilebilir.

Bu süre zarfında, testlerine yanıt vermek için atacağınız adımları sakince düşünün. Yanıt vermek için 30 saniyeden fazla zaman ayırmamaya çalışın. Ne aradıklarını daha iyi anlamak için açıklayıcı sorular sormayı da deneyebilirsiniz. Her bölümü ele aldığınızdan emin olmak için soruyu yazın.

Örnek cevap: İşveren, kısıtlı bir bütçeyle yerel bir etkinliği pazarlamak için fikir vermenizi ve hangi şirketlerle ortaklık kurabileceklerini açıklıyor. Bu senaryoda, taban pazarlamasının hem uygun maliyetli hem de yerel etkinlikler için etkili olduğunu açıklayabilirsiniz. Stratejik ağızdan ağıza konuşma çabalarına ve cesur, teaser tarzı bir sosyal medya kampanyasına yatırım yaparsınız. Haberin yayılmasına yardımcı olmak için aynı misyona veya benzer sektöre sahip birkaç yerel şirketten örnekler sunuyorsunuz.

ÖZGÜN İÇERİK


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.