Öğrenci Kariyeri Banner

Avrupa’da Düşük Bütçe ile Ucuz Bilet Nasıl Bulunur?

Avrupa’da Düşük Bütçe ile Ucuz Bilet Nasıl Bulunur?

Seyahat etmek her ne kadar çok güzel olsa da hayatta bazı gerçekler bazen bir tokat gibi çarpabilir yüzümüze: KURLAR. Bu durumu dengelemek için ise uygun biletler bulmak özellikle öğrenciler için en önemli noktalardan biridir.

Geçen sene Polonya’da Erasmus yapmıştım ve yarım dönemlik sürede 12 ülke 24 şehir gezdim. Bu yazıda sizlere, gezi rotası ayarlarken minimum bütçe ile ucuz biletleri nasıl bulabileceğinizden bahsedeceğim.

1.Bilet Ararken Her Türlü Alternatife Bakın

bilet ararken her turlu alternatife bakin

Gitmek istediğiniz ülkeye karar verdikten sonra uçak, tren ve otobüs biletlerinin hepsine bakın. Ülke değiştirirken bazı durumlarda otobüs biletleri özellikle de öğrenciyseniz daha ucuz olabiliyor. Birbirine yakın Avrupa ülkelerini, örneğin Çek Cumhuriyeti ve Avusturya, gezmek istiyorsanız Flixbus sizin için doğru bir seçenek olabilir. Üstelik bir ISIC kartınız, uluslararası öğrenci kimlik kartı, varsa Flixbus’tan indirim kuponları alarak biletinizi daha da ucuz elde etme şansı yakalayabilirsiniz.

Uçak bileti bakarken firmaların kendi sitelerinde belli dönemlerde kampanyalar olabiliyor ya da yerel havayolu firmaları bazen daha ucuz biletler sunabiliyor, aralıklı olarak firmaların sitelerinizi takip etmenizi öneririm. Low Cost (Ucuz Maliyetli) havayolu firmalarında tek yönlü bilet satın almak, gidiş dönüşü beraber satın almaktan daha uyguna gelebilir veya gidiş ve dönüşü hangi bilet daha uygunsa farklı low cost firmalardan da satın alabilirsiniz.

İnternetten bilet ararken en önemli nokta ise şüphesiz çerezleri temizlemektir. Eğer temizlemezseniz, bilet fiyatları uçuş fiyatı artmasa bile haddinden fazla yükselebilir ve bu da kesinlikle istemeyeceğimiz bir durumdur.  

2. Türkiye-Gideceğiniz Ülke Araması Yapmayın

turkiye gideceginiz ulke araması yapmayin

Uçak bileti ararken direkt uçuş olarak Türkiye-Gideceğiniz Ülke şeklinde arama yapmamanız yararınıza olacaktır. Genelde bu şekilde arama yapıldığında bilet fiyatları gereğinden fazla yüksek çıkıyor. Bunun yerine Türkiye’ye yakın olan bir ülkeye otobüs veya uçak ile gidip ardından vardığınız o ülkeden, gitmeye karar verdiğiniz Avrupa ülkesine daha ucuz bir şekilde gidebilirsiniz. Örneğin ben, Polonya’ya gitmek için Türkiye-Polonya yerine, Türkiye-Almanya (Berlin) uçak biletinin daha ucuz olduğunu gördüm ve daha sonra Berlin’den Polonya’ya ise otobüsle gitmeyi tercih ettim. Yolculuğumu bu şekilde yaptığımda, Türkiye-Polonya uçak biletinden daha uyguna getirdiğimi söyleyebilirim. Bu şekilde belki yolda zamanınızı daha fazla geçirebilirsiniz fakat ucuzluk açısından bilet fiyatlarının ne kadar düştüğünü kendi gözlerinizle göreceksiniz çünkü Avrupa içi ulaşım inanılmaz derecede ekonomik ve kolay.

Uçak bileti araştırırken bir ipucu daha: Gideceğiniz ülkeye karar vermediyseniz, benim için minimum masrafla herhangi bir Avrupa ülkesini gezmek yeterli diyorsanız Skyscanner’dan uçak biletini ararken kalkış konumunu, Türkiye çevresindeki ülkeler; varışıysa “her yer” yapabilirsiniz. Ayrıca tarihi de “en ucuz ay” şeklinde seçmelisiniz. Böylelikle en ucuz bileti bulmanız kolaylaşacaktır.

3. Gideceğiniz Tarihlere Dikkat Edin

gideceginiz tarihlere dikkat edin

Genelde insanlar soğuk havalarda gezmeyi pek sevmez bu yüzden Avrupa’da uçak, tren ve otobüs biletleri ilkbahar ve yaza nazaran bu zamanlarda daha ucuz olur. Siz de bu durumu fırsata çevirip gideceğiniz tarihleri, kış aylarında ucuz bilet bulacak şekilde önceden ayarlayabilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken bir durum var: Christmas ve Yeni Yıl. Kışın biletlerin ucuz olmayan nadir zamanları bu zamanlar olduğu için düşük bütçeyle bu tarihlerde bilet almak zararınıza olabilir.

Bu yazı da dikkatinizi çekebilir:

Avrupa’da Ucuza Gezebileceğiniz 5 Şehir


Tuğba Füsun Özçelik

Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.