Öğrenci Kariyeri Banner

TED Konuşmacılarından Üniversitelilere Tavsiyeler

TED Konuşmacılarından Üniversitelilere Tavsiyeler

1) Angela Duckworth - TED Konuşması: Tutkunun Ve Sebatın Gücü

“Hayatının geri kalanında ne yapmak istediğini bilmiyorsan, başarısız olmazsın. Kendinize zaman verin ve olayları çözmek için tecrübe edinin.”

2) Alejandro Sánchez Alvarado - TED Konuşması: Eski Sorunları Çözmek İçin Yeni Türler

“Üniversiteden mezun olduğumda bunu zaten bildiğimi düşünmeme rağmen, yeterince yapmadım: içgüdülerime güvenmedim. İçinizin derinliklerinde, hedeflerinize ulaşmak için ne yapmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz ve en önemlisi, hedeflerinize ulaşmak için izin istemeyin. Onları takip edin. Ancak bunu yaparak dünyaya aklınızdan geçenleri gösterebilir ve başkalarının desteğini alabilirsiniz.”

3) Ruth Chang - TED Konuşması: Zor Seçimler Nasıl Yapılır

“Dünya ancak insanlar ne hakkında konuştuğunu bildiğinde gelişebilir. Ne hakkında konuştuğunu bilmek isteyen şeyi bul ve bunun hakkında konuş.”

4) Eduardo Briceño - TED Konuşması: Değer Verdiğiniz Şeyleri Daha İyi Nasıl Elde Edebilirsiniz

“Öğrenmeyi asla bırakma. Kolejden mezun olup kariyerimize başladığımızda, sık sık öğreneceğimiz bir şey olduğunu anlıyoruz, bu yüzden işimize öğrenme yönelimi ile yaklaşıyoruz. Sorular soruyoruz; başkalarını gözlemleriz, yanlış olabileceğimizi bilebiliriz ve devam eden işlerimiz olduğunu farkındayız. Ancak işlerimizde bir kez yetkinlik kazandığımızda, çoğumuz öğrenmeyi ve büyümeyi bırakıyoruz. En başarılı insanlar - işte ve yaşamda - öğrenmek ve geliştirmek için kasıtlı olarak devam etmekten asla vazgeçmiyorlar.”

5) Jessica Ladd - TED Konuşması: Cinsel Saldırıdan Kurtulanların İstediği Raporlama Sistemi

“Kolejden hemen sonra, kar amacı gütmeyen kuruluşlarda ve hükümette çalışmak için hemen kapıdan 'iyi şeyler yapmak' için girmem gerektiğini hissettim. Keşke birileri onun yerine becerilerimi geliştirmemi isteseydi, o yüzden erken yaşlarda profesyonel performansım ve iletişimim konusunda danışmanlık alabilecektim.”

6) Bill Bernat - TED Konuşması: Depresif Arkadaşlarla Nasıl Bağlantı Kurulur

“İnsanların iç dünyalarını arayın. Umutlarını, korkularını ve onlar gibi olmanın nasıl bir his olduğunu hayal edin. Diğer kalpleri görmek, kişisel ve mesleki hedeflere ulaşmada sizi daha etkili kılabilir. Aynı zamanda hepimizin ne kadar derinde olduğumuzu hatırlama rahatlığını da verebilir.”


7) David Burkus - TED Konuşması: Neden İş arkadaşlarınıza Ne Kadar Ödeme Yapıldığını Bilmelisiniz

“Kendine daha fazla zaman ver. Birçok üniversite mezunu tüm hayallerini aynı anda gerçekleştirmek istiyor ve bu birçok yönden yanlış gidebiliyor. Birincisi, henüz 'orada' olmadığın için yaşanan hayal kırıklığı. Hayalinizdeki kariyeri bulmak veya inşa etmek zaman alacak. İkincisi tükenmişliktir. Kariyerinizi erken bulursanız, her türlü gerçekçi olmayan hedefleri kendi belirlediğiniz son tarihlerle belirleyebilir ve yorgunluktan düşene kadar onları kovalayabilirsiniz. Hepsine sahip olabilirsiniz ama hepsi bir kerede değil.”

8)  Lisa Feldman Barrett - TED Konuşması: Duygularının İnsafı Sen Değilsin

“Kendinizi en iyi sürümler olmanıza yardımcı olacak insanlarla çevreleyin. Yapmayanlardan kaçının ve yeterince uyuyun.”

9) Kasiva Mutua - TED Talk: Davulunuzu Hikayenizi anlatmak İçin Nasıl Kullanırsınız

“Çalıştığın şeyi sürdürmek zorunda değilsin. Kalbimi takip ettim ve şimdi hayattan hayal edebileceğimden daha fazla mutluyum. Çalışma alanlarımızda iş ararken kendimizi öldürüyoruz. Yapabileceğimiz bir milyon başka şey daha var. Ayrıca birisinin bana paranın mutluluğa eşit olmadığını söylemesini de diliyorum. Bir işe girip çalışmaya başladığınızda yaşamayı unutmayın.”

10) Margaret Heffernan - TED Talk: Aynı Fikirde Değil

“Mezuniyette, zorluklar karşısında temiz, paketlenmiş zafer hikayeleri sunmak gelenekseldir. Ama hayat böyle değil. Açık uçlu, bir milyon ihtimal ve sürekli değişime tabi. Bu, plan yapmaman gerektiği anlamına gelmez. Ancak bu, planınızı aniden eski, çekici olmayan veya sapkın hale getirebilecek dünyadaki ve kendinizdeki tüm değişikliklere karşı dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelir. Değişime açık olun. Denemeye hazır olun. Risk alın ve öğrenmeye devam edin. Hayatını kendin yap.”

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.