Öğrenci Kariyeri Banner

Neden Her Gün Kitap Okumalıyız?

Neden Her Gün Kitap Okumalıyız?

Daha iyi bir kariyer sahibi olma şansınızı artırır.

Kitap okuma ile daha iyi bir kariyere sahip olma arasındaki ilişki Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma ile gözler önüne seriliyor. Araştırmada, 1970 doğumlu 17,200 kişiye anket yapıldı ve ilk gençlik dönemindeki kitap okuma alışkanlıkları soruldu. Ankete göre, 16 yaşında düzenli olarak kitap okuyan kişilerin 33 yaşında daha iyi bir kariyere sahip oldukları görüldü. 

Beyninizin egzersiz yaparak güçlenmesini sağlar.

Yale Üniversitesi’ne bağlı Haskins Laboratuvarları'nın araştırma direktörü Ken Pugh veriyor. Pugh’a göre beynin önemli noktalarını çalıştıran dil, seçici dikkat, sürekli dikkat, biliş ve hayal gücü becerileri kitap okuma ile gelişiyor

Stres seviyenizi önemli ölçüde azaltır.

İngiltere’de bulunan Sussex Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının 2009 yılında yaptıkları araştırmada, farklı aktivitelerin kalp atış hızını ve kas gerginliğini hangi ölçüde azalttığını ölçtüler. Araştırmaya göre yalnızca 6 dakika kitap okumak bile kişinin stres seviyesini %68 oranında düşürüyor.

Liderlik için gereken özellikleri kazanmanızı sağlar.

"Tutku ve Amaç: İyi ve En Parlak Genç İş Liderlerinden Hikayeler" adlı kitabın yazarı John Coleman’a göre; kitap okumak sözel zekayı artırıyor ve kişiye, bir liderde olmazsa olmaz özellikler olan usta konuşmacı ve anlaşılır iletişimci yeteneklerini kazandırıyor.

İletişim yeteneklerinizi geliştirir.

İletişimin temeli kelimelerdir. Bu nedenle başarılı bir iletişim için kişinin kelime haznesi son derece önemlidir. Londra Üniversitesi tarafından 16 - 42 yaş aralığında bir grup insan üzerinde yapılan çalışmalarda kişilerin kelime bilgili ölçüldü ve gençler daha düşük bir puan aldı. Her gün kitap okuyan daha ileri yaştaki kişilerde ise kelime haznesi bilgisi çok daha gelişmişti.

Özgüveninizi artırır.

Susan Cain, kitap okumanın entelektüel ve duygusal anlamda kişiyi alevlendiren en önemli medya öğelerinden biri olduğunu söylüyor. Kitap okuyan kişi yalnızca bir kurgunun içinde kaybolmuyor, hayata dair farklı görüşler oluşturarak yaşadığı dünyada güvenle var olma eğitimi alıyor. 

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.