Öğrenci Kariyeri Banner

Tarihin En İyi Sitcom Dizileri!

Tarihin En İyi Sitcom Dizileri!

Ne izlesem diye düşünenler için tarihin en iyi sitcom dizilerini derledik...

En İyi Sitcom Dizileri:

The Big Bang Theory

Üstün zekaya sahip fakat sosyal iletişim yönleri zayıf olan Sheldon, Leonard, Raj ve Howard isimli dört arkadaşın maceralarını konu alıyor. Hemen hemen her bölümde kahkaha atma potansiyelinizin yüksek olduğu dizide toplamda 12 sezon yer alıyor

Young Sheldon

The Big Bang Theory (TBBT) dizisinde yer alan Sheldon Cooper karakteri, çok fazla sayıda izleyici tarafından çok beğenilince bir spin-off dizisinin çekilmesine karar verildi. Young Sheldon dizisi, adından da anlaşılacağı üzere TBBT dizisindeki Sheldon'ın çocukluğunu konu alıyor.

The Office

Emmy ve Altın Küre ödüllerini almayı başaran The Office, Dunder Mifflin isimli kâğıt şirketinin Scranton şubesinin yöneticisi Michael Scott ve ekibinin hikâyesini konu alıyor. 2013 yılında final yapan dizinin toplamda 9 sezonu bulunuyor.

Brooklyn Nine-Nine

Toplamda sekiz sezondan oluşan başarılı dizi Brooklyn Nine-Nine, kurgusal 99. Bölge Karakolundaki Raymond Holt ve ekibinin maceralarını konu alıyor.

The IT Crowd

İzleyicilerin büyük bir kısmı tarafından çok beğenilen The IT Crowd, IT departmanında görevli üç personelin oldukça komik maceralarını konu alıyor. 2013 yılında sona eren dizinin toplamda 5 sezonu bulunuyor. İlk dört sezonda altışar bölüm yer alırken beşinci sezonda yalnızca bir adet bölüm mevcut.

Friends

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Friends, 20'li yaşlardaki altı arkadaşın komik maceralarını anlatıyor. 1990'lı yıllarda geçen dizide iş hayatı, aşk ve gündelik yaşam konu alınıyor. 

Man With a Plan

Çok başarılı bir dizi olan Man With a Plan, baba ve çocuklarının komedi dolu maceralarını konu alıyor. 2016 yılında yayımlanmaya başlayan dizi, 2020 yılında final yaptı. 

How I Meet Your Mother

Dizide yer alan başrol karakteri Ted Mosby ve ailesi 2030 yılında yaşamaktadır. Çocukların babalarına nasıl tanıştıklarını sormaları üzerine Ted Mosby tanışma hikayelerini anlatmak için oldukça uzun bir yol seçer.

Anneleriyle nasıl tanıştığını anlatmaya başlaması ile başlayan dizi genel olarak Ted ve arkadaşlarının geçmişte yaşadıkları ve başlarından geçen olayları anlatmaktadır.

Seinfeld

En İyi Komedi Dizisi dalında Emmy ve Altın Küre ödüllerine layık görülen Seinfeld, komedyen Jerry ve üç arkadaşının maceralarını anlatıyor. Bir dönemin en başarılı sitcom dizilerinden bir tanesi olan Seinfeld'da toplamda 9 sezon yer alıyor. 

South Park

1997 yılında yayımlanmaya başlayan South Park'ın dünya genelinde oldukça büyük bir izleyici kitlesi bulunuyor. Bu zamana kadar birçok ödüle layık görülen animasyon dizisi, dört çocuğun maceralarını konu alıyor. 

Family Guy

Seth MacFarlane tarafından yaratılan Family Guy, 1999 yılında yayımlanmaya başladı. Başarılı animasyon dizisi Griffin ailesinin eğlenceli maceralarını konu alıyor. Tüm dünyada oldukça popüler olan dizinin çok büyük bir izleyici kitlesi yer alıyor.

The Simpsons

İlk olarak 1989 yılında yayımlanmaya başlayan The Simpsons, dünya genelinde çok fazla sayıda izleyici tarafından oldukça beğenildi. Bu zamana kadar 720'den fazla bölümü yayımlanan dizi Simpson ailesinin maceralarını konu alıyor.  

Mom

Yapımcılığını Chuck Lorre'nin üstlendiği Mom, Christy ve annesi Bonnie'nin maceralarını anlatıyor. İlk olarak 2013 yılında yayımlanmaya başlayan dizinin toplamda 8 sezonu mevcut. Romantik, dram ve komedi ögelerine sahip olan başarılı sitcom dizisi Mom'da eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

2 Broke Girls

Yapımcılığını Chuck Lorre'nin üstlendiği Mom, Christy ve annesi Bonnie'nin maceralarını anlatıyor. İlk olarak 2013 yılında yayımlanmaya başlayan dizinin toplamda 8 sezonu mevcut. Romantik, dram ve komedi ögelerine sahip olan başarılı sitcom dizisi Mom'da eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Community

Jeff Winger, hukuk diplomasının sahte olduğu tespit edilince üniversiteye dönmek zorunda kalır. Winger, dışlanmış kişilerden oluşan bir çalışma grubu kurar. Dan Harmon tarafından yaratılan dizinin toplamda 6 sezonu mevcut.

Chuck

Chuck, yıllar sonra Bryce isimli arkadaşından devlet sırlarının yer aldığı bir e-posta alır. Devlet sırlarını öğrenen Chuck, CIA ajanları Sarah ve Casey ile birlikte tehlikeli ve komik maceralara adım atar. 2012 yılında sona eren dizi 5 sezondan oluşuyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.