Öğrenci Kariyeri Banner

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

İhtiyacı olan tüm üniversite öğrencilerinin başvurabileceği KYK bursu ne yazık ki herkese çıkmıyor, çünkü belirli şartları var. Bunlardan biri de, öğrencinin öğrenim süresi boyunca yüksek bir not ortalamasına sahip olması.

Yükseköğretimde okuyan, başarılı görülen ve ihtiyacı olan öğrencilere karşılıksız olarak Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından verilen KYK bursu, bu bursa hak kazanan öğrencilerin maddi ihtiyaçlarının en azından bir kısmını karşılıyor.

Tek Şart Üniversite Kaydı Bulunması

KYK bursu başvuruları kredi başvurusu ile birlikte yapılıyor. Böylece bir öğrenci bursa hak kazanmasa bile kredi alabiliyor ancak krediler faizli olarak geri ödendiği için pek çok öğrenci kredi yerine burs almayı tercih ediyor. KYK bursu alan öğrenciler arasında bazı öncelikli şartlar var, diğerleri ise maddi durumlarına ve okul başarılarına göre değerlendiriliyorlar.

KYK bursu başvuruları, e-Devlet Gençlik ve Spor Bakanlığı Öğrenim / Katkı Kredisi ve Burs sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor. Sayfaya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Bir kişinin KYK bursuna başvurması için gerekli olan tek şart yüksek öğrenim kurumlarından birine kayıtlı bir öğrenci olmasıdır. 

KYK Bursunda Öncelikli Kişiler:

  • Şehit çocukları, bekarsa kardeşi,
  • Gazi çocukları, bekarsa kendisi,
  • Yüzde 40 ve üzeri engelli raporuna sahip öğrenciler,
  • Hem annesi hem de babası hayatını kaybetmiş olanlar,
  • Lise döneminde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında kalmış olanlar,
  • Liseyi Darüşşafaka Lisesinde tamamlamış olanlar,
  • Amatör milli sporcular,
  • Üniversite sınavında ilk yüze giren öğrenciler

KYK bursu almak için mutlaka bu şartlardan birine sahip olmanız gerekmiyor ancak bu şartlardan birine sahipseniz burs değerlendirmesi sırasında öncelik sahibi olursunuz. Bu şartlardan birine sahip olduğunuzu resmi bir belge ile göstermek zorundasınız. Söz konusu belgeyi Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlük adresine bizzat ya da posta yoluyla gönderebilirsiniz.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.