Öğrenci Kariyeri Banner

Tarih Size Bakıyor Ara Güler Fotoğraflarında Arkeoloji Sergisi Kapılarını Açtı!

Tarih Size Bakıyor Ara Güler Fotoğraflarında Arkeoloji Sergisi Kapılarını Açtı!

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, Ara Güler Müzesi ile Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi iş birliğinde hayata geçirilen  'Tarih Size Bakıyor Ara Güler Fotoğraflarında Arkeoloji' isimli sergi kapılarını açtı.


Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği iş birliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, alanında yetkin 430 uzmanın çalışmalarıyla kurulan enstitünün ilk sergisi 'Tarih Size Bakıyor Ara Güler Fotoğraflarında Arkeoloji' Ara Güler Müzesi ve Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi’nin çalışmaları ve Engin Özendes’in küratörlüğünde hayata geçirildi.

Sergide, Ara Güler’in Afrodisias, Nemrut Dağı, Herakleia gibi Türkiye’nin en önemli arkeolojik alanlarında çektiği fotoğrafların yanı sıra Göktürk Yazıtları’ndan da fotoğraflar öne çıkıyor.

Toplam 132 Fotoğraf Sergilenecek

21'i Türkiye’den 1’i Moğolistan’dan toplam 22 arkeolojik alanın 132 fotoğrafının yer aldığıı sergiyle ilgili küratör Engin Özendes; “Arkeolojik mekanların fotoğraflanması, fotoğrafın belge yanının en önemli örneklerindendir. Belge fotoğraflarının da artistik bakış açısına ve estetik değerlere sahip olabileceğinin en güzel kanıtlarından biri de bu sergideki fotoğraflardır" ifadelerini kullandı.

Ara Güler'in, belge fotoğrafının olduğu kadar; estetik bakışın, doğru ışık kullanımının, bilginin, fotoğraflarında görsel güzelliği sunmanın ustası olduğunu söyleyen Özendes, "Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü gibi herkesin gurur duyacağı bir eğitim kuruluşunda ilk serginin Ara Güler’in arkeolojik alan fotoğrafları ile başlaması bir rastlantı değildir” dedi.

15 Nisan'da kapılarını açan ve Ara Güler Müzesi ile Gaziantep’te kurulan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü iş birliğinde, Engin Özendes’in küratörlüğünde düzenlenen sergi 1 Eylül 2022 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.