Öğrenci Kariyeri Banner

Stres Yönetimi İçin 7 Taktik

Stres Yönetimi İçin 7 Taktik

Günümüzü hızlıca değiştiren durumlar ve yarattığı sorunlarla baş etmek zor. Bunun getirisi olan stres, artık hayatımızın normal bir ögesi olmasına rağmen psikolojik birçok soruna yol açabiliyor. Ancak bu taktiklerle işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Gerçekçi Olun

Günlük/uzun süreli yaşantınızda belirleyeceğiniz hedefleri gerçekçi ve olaylardan beklentinizi minimumda tutun. Belirlediğiniz her şey bir anda istediğiniz gibi mükemmel gerçekleşmeyebilir. Nedenleri ve sonuçları iyice tartarak kendinizi her türlü sona hazırlarsanız hayal kırıklığı yaşamamış olursunuz. Böylelikle soruna hazırlıklı yakalanacak ve hızlı aksiyon alabileceksiniz.

Kendinize Zaman Ayırın

Hep işi veya başkalarını düşünmenin size getirisi sadece stres olacaktır. Sevdiğiniz aktiviteleri yaparak kendinize zaman yaratın ve dengeyi sağlayın. Ayrıca meditasyon, gerilimi azaltmak için size yardımcı olur. Boş zamanınızı sevdiğiniz ve sizi rahatlatan aktivitelerle doldurmanızı öneriyoruz.

Düzenli Beslenin ve Egzersiz Yapın

Düzenli spor yapan insanların ürettiği endorfin ve dopamin gibi hormonların stres seviyesi üzerindeki olumlu etkisi birçok araştırmayla kanıtlandı. Stresin hayatımızda hiç yer almaması gibi bir şey söz konusu değil fakat spor yaparak ürettiğiniz bu hormonlar sizin stresle başa çıkmanızda bir nebze de olsa yardımcı oluyor. Yediklerinize dikkat etmek ve fazla alkol tüketmemek de strese engel olan bazı taktikler arasında yer alıyor. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur felsefesini benimsemek sizi ileri taşıyacaktır.

Hayır Demeyi Öğrenin

Her şeyi her zaman siz yapamazsınız. Herkesin talebini gerçekleştirip herkesi aynı anda mutlu edemezsiniz. Gerektiğinde hayır demeyi bilmek önemli. Bunu insanları kırmadan yapabilir böylelikle çok daha sağlıklı ilişkiler kurabilirsiniz.

Uykunuza Önem Verin

Karşınıza çıkacak sorunları kısa sürede dert edinip stres yapmadan çözmenin anahtarı temiz, net ve zorluklarla yüzleşebilecek sağlam bir zihinden geçer. Bu da iyi bir uyku demek. Uykunuzu güzelce aldıktan sonra güne zımba gibi başlayabilirsiniz.

Küçükten Büyüğe Sorunları Çözün

Birden fazla sorunun olması durumunda her zaman küçük sorundan büyük soruna domino taşı gibi ve tek tek ilerlemeniz gerekir. Bu işinizi kolaylaştıracak ve motivasyonunuzu arttıracaktır.

Stresli İnsanlardan Uzak Durun

Sizi daha çok baskı altında bırakacak, stres yaptıracak insalarla ilişkinizi kesin veya görüşmenizi minimuma indirin. Sizi rahatlatan, değer katabilen insanlarla ilişkiler kurmak size iyi gelecek.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.