Öğrenci Kariyeri Banner

HBO Max, 2022'de Türkiye'ye Açılıyor!

HBO Max, 2022'de Türkiye'ye Açılıyor!

Yayın hayatına 2020 yılının mayıs ayında başlayan HBO Max, 2022 yılında Türkiye’de erişime açılacak.

HBO Max, pandemi süreci içerisinde Warner Bros.’un 2021 yılı içerisinde izleyici ile buluşturmayı planladığı filmlerini vizyona girdikleri gün platformda aynı anda yayınlama kararıyla birçok tartışmaya sebep olmuşlardı. Süreç içerisinde şirket, geri adım atarak filmlerini HBO Max’te yayınlanmadan önce 45 gün boyunca sinemalarda gösterileceğini açıkladı.

Bu radikal kararlar birlikte elindeki dikkat çekici içerikleri izleyici karşısına çıkaran HBO Max, abone sayısını gitgide artırdı. Latin Amerika, Karayipler ve Amerika bölgelerinden sonra Avrupa ve Asya ülkelerine ulaşmak için hazırlıklara başladı. Hatta geçtiğimiz ay İspanya, İsveç, Danimarka, Norveç, Andorra ve Finlandiya olmak üzere 26 Ekim’de Avrupa’da 6 ülkede kullanıma açılacağını belirtti.

HBO Max’in EMEA Bölge Sorumlusu Christina Sulebakk, HBO Max’in Avurpa’da filmlerini HBO Max’te yayınlanmadan önce 45 gün boyunca sinemalarda vizyona sokacağını da açıkladı. Bu kural bu yıl İskandinav ülkelerinde ve gelecek yıl İspanya, Portekiz, Hollanda, Yunanistan, İzlanda ve Orta ve Doğu Avrupa’da başlayacak.

HBO Max’in uluslararası bölümü yöneticisi Johannes Larcher ise şirketin 2026 yılına kadar 190 ülkeye ulaşmayı planladığını açıkladı. Bugünkü duyurularla bu beraber bu sayı 27’ye gelmiş durumda. Platform, 2026’ya kadar 190 ülkede faaliyet gösterebilmek için çalışmalarını yürütecek.

HBO Max’in 2022’nin hangi ayında Türkiye’de açılacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.