Öğrenci Kariyeri Banner

Stres Ve Kaygıyı Azaltan 7 Şarkı!

Stres Ve Kaygıyı Azaltan 7 Şarkı!

Bilim insanları yaptıkları geniş çaplı bir araştırma ile bazı şarkıların kaygıyı ve dolayısıyla stresi azalttığını kanıtladı. Bu şarkılar kalp atışı, nefes ve kan basıncını olumlu etkiliyor. Müziğin iyileştirici gücünü ortaya koyan şarkıları sizler için derledik.

Rue Du Soleil - We Can Fly

Kadrosunda Türk müzisyen Yavuz Uslu'nun da bulunduğu elektronik müzik grubu Rue Du Soleil, 1999'dan beri dinlendirici şarkılar çıkarıyor.

Mozart - Canzonetta Sull' aria

Mozart’ın “Canzonetta Sull’aria” adlı bestesi, Figaro’nun Düğünü’nün 3. perdesinden kısa bir düet. Obua ve telli çalgılar kullanılarak çalınan ve 62 diziden oluşan beste, 1994 yapımı Esaretin Bedeli adlı filmin de müzikleri arasında yerini alıyor.

All Saints - Pure Shores

All Saints’in “Pure Shores” şarkısı kaygıyı azaltan şarkılar arasında bulunuyor. Arka planda çift bas klavye ve yunus seslerinin kullandığı şarkının sözleri rahatlamayı konu alıyor.

DJ Shah - Mellomaniac

DJ Shah olarak da bilinen Shah tarafından bestelenen “Mellomaniac” adlı şarkı da anksiyeteyi hafifleten şarkılar grubunun bir parçası diyebiliriz. Pakistan asıllı DJ'in meditasyon ve yoga albümleri bulunuyor.

Barcelona - Please Don't Go

Piyano temelli bir indie rock grubu olan Barcelona, dinleyicilerini huzurlu bir yolculuğa çıkarıyor.

Enya - Watermark

Enya şarkılarının psikolojik etkileri olduğu pek çok dinleyici tarafından kabul görmüştür. 'Watermark'  şarkısı da onlardan biri.

Marconi Union - Weightless

Şarkı, İngiliz grup Marconi Union'a ait. Bu şarkıyı oluşturmak için ses terapistleriyle birlikte çalışmışlar. Dikkatle düzenlenmiş armoniler, ritim ve bas çizgileri kalp hızını yavaşlatmaya, kan basıncıyla stres hormonu seviyelerini düşürmeye yardımcı oluyor. Denekler üzerinde yapılan kan basıncı, kalp atışı, nefes ve beyin aktiviteleri testinde en başarılı şarkı olduğunu söyleyebiliriz.

 

Kaynak 1 , 2


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.