Öğrenci Kariyeri Banner

Deprem Anında Kullanabileceğiniz Mobil Uygulamalar!

Deprem Anında Kullanabileceğiniz Mobil Uygulamalar!

Son yaşanan Düzce depremiyle birlikte özellikle İstanbul'da yaşan insanlar deprem konusunda epey tedirgin olmaya başladı. Biliyoruz ki; deprem gibi doğal afetler hayatımızın kaçınılmaz gerçeği ve bu gibi durumlara hazırlıklı olmamızda fayda var.

Deprem benzeri doğal afetler olduğu sırada birileri ile iletişim kurmak sandığımızdan çok daha zor olabilir ve bu gibi durumlara karşı önceden hazırlık yapmamızda fayda var.

Bridgefy

Bridgefy internetsiz çalışan ve operatörler hizmet vermese dahi yakınlarınızla iletişim kurmanıza olanak sunan bir uygulama. İnternet bağlantısı yerine Bluetooth bağlantısı ile çalışan bu uygulamada yüz metreye kadar yakınlarınızdakilerle iletişim kurabiliyorsunuz.

Güvendeyim

Güvendeyim uygulaması olası bir deprem anında belirlediğiniz beş telefon numarasına, GPS üzerinedn aldığı konumu kısa mesaj yolu iletiyor. Yaşanan doğal afet sonrasında güvende olduğunuzu ve konum bilginizi SMS ile bildirmenizi sağlayan uygulamada, aynı şehirde yaşamayan en az bir yakınınızın numarasını da uygulamaya eklemeniz tavsiye ediliyor.


Deprem Bilgi Sistemi 3.0

Bu uygulama, Türkiye ve yakın çevresinde gerçekleşen depremler hakkında kullanıcıları bilgilendiriyor ve Türkiye’de herhangi bir noktanın veya kullanıcının bulunduğu konumun depremsellik tarihinin verilerine ulaşma imkânı sağlıyor

eAFAD


eAfad uygulaması, Türkiye ve çevresindeki depremleri harita üzerinden sizlere sunan bir deprem takip uygulaması olarak öne çıkıyor.

112 Acil Yardım Butonu

Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan 112 Acil Yardım Butonu, acil durumlarda konum bilginizi belirtmenize gerek kalmadan size en kısa süre içerisinde ulaşılmasını sağlar.
 

Life360

 Life360 sayesinde ailenizdeki kişilerin konumunu görüntüleyebiliyorsunuz.
 

Voxer

Bas konuş özelliğine sahip olan uygulamada metin mesajı, fotoğraf ve konum gönderme işlevleri de mevcut. Wi-Fi, 3G, 4D ve EDGE dahil pek çok bağlantıyı destekleyen uygulamada ses mesajları 2 ya da 3 kat daha hızlı dinleyebilirsiniz.
 

My Earthquake Alerts

My Earthquake Alerts, dünyanın dört bir yanından canlı deprem bilgisi alabilmenize imkân tanıyor. Uygulama sayesinde depremin tam yerini, derinliğini ve uzaklığını görebilirsiniz.

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.