Öğrenci Kariyeri Banner

Storytel’de Dinlenilmesi Gereken Kitaplar

Storytel’de Dinlenilmesi Gereken Kitaplar

Morgue Sokağı Cinayeti – Edgar Allan Poe

“Gördüklerinin yarısına inan, duyduklarının hiçbirine!”

Gizem ve gotik edebiyattan söz açılınca akla gelecek ilk isim olan Edgar Allan Poe’nun kaleme aldığı Morgue Sokağı Cinayetiilk modern dedektiflik öyküsü olarak kabul edilmektedir. Kerim Öztürk tarafından seslendirilmektedir.

Meksikalı – Jack London

“Yalnızdı, ama kaybolmuş değildi.”

Kült eserlerin yazarı Jack London bu defa bir öykü kitabıyla karşımıza çıkıyor. Kapitalist sistemden sosyalist görüşe, sınıf kavgalarından toplumsal olaylara ve sistem eleştirilerinden London’ın deniz tutkusuna kadar 12 farklı öykü bir arada. Jack London’ın az bilinen ancak etkileyici klasik öykü kitabı Meksikalı, Kerim Öztürk tarafından seslendiriliyor.

Anayurt Oteli – Yusuf Atılgan

“Gelmez artık, ama benim beklemem gerek.”

Romanı ayrı, sinema filmi ayrı, seslendirmesi ayrı lezzetlerde olan ve her biri birbirinden başarılı şekilde yorumlanabilecek Anayurt Oteli, edebiyatımızın en karanlık, en unutulmaz karakterini ve mekanını barındırıyor. 

Bir Perşembe gecesi, gecikmeli Ankara treni ile Anayurt Oteli’ne gelen -ismini bile bilmediğimiz- bir kadın, bir gece kalıp ertesi gün yeniden geleceğini Zebercet’e söyleyerek otelden ayrılır. Kendini dış dünyadan oldukça soyutlamış olan otel katibi Zebercet, kadını beklemeye başlar ve bu sırada kendini değiştirir, dış dünyaya açılır. Ancak kadının bir türlü gelmeyişi ve Zebercet’in ruh sağlığını gitgide kaybetmesi, işleri yolundan çıkaracaktır.

Tolga Korkut’un sesiyle dinleyebileceğiniz Anayurt Oteli, aynı zaman 1987 yapımı beyaz perde uyarlamasıyla da mutlaka görülmelidir. Ömer Kavur imzalı filmde Zebercet’i başarılı oyuncu Macit Koper canlandırmaktadır.

Satranç – Stefan Zweig

“Muhtemelen kitabı hemen elime alıp okuduğumu düşüneceksiniz. Kesinlikle hayır! Önce bir kitabım olmasının sevincini yaşamak istiyordum.”

Zweig’in sürgündeyken kaleme aldığı ve intiharından yalnızca birkaç ay önce bitirdiği ölümsüz eseri Satranç, tüm dünyada ‘klasikler’ denildiği zaman akla gelen birkaç romandan bir tanesidir.

Bir tesadüf eseri, satranç ile alakalı çeşitli bilgiler içeren bir kitap eline geçen Dr. B., bu kitapla beraber oyunu öğrenir ve zamanla satranç onun için vazgeçilmez bir tutku halini alır. Hatta sırf bu tutkunun esiri olarak beyin hummasına yakalanır.

Usta oyuncu Cem Baza’nın sesinden soluksuz şekilde dinleyebileceğiniz bu eser, pek çok yoruma göre esasında Stefan Zweig’ın intihar mektubudur.

Beyaz Geceler – Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

“Çünkü insanlar kendileri mutsuz olmadıkça, başkalarının mutsuzluğunu asla anlayamazlar.”

Tüm zamanların başucu yazarı olmayı başarmış, dünya edebiyatının ilahlarından biri olan Dostoyevski’nin hayalperest romanı Beyaz Geceler, Tolga Korkut’un sesiyle karşımıza çıkıyor.

Petersburg’un beyaz gecelerinde Nastenka isimli genç bir kızla tanışan Hayalperest yazarımız, kısa bir zaman içinde müthiş bir dostluk kurarlar. Nastenka aşık olduğu adam ile yaşadığı acılarını Hayalperest’e anlatırken, Hayalperest genç kıza çoktan aşık olmuştur. Ancak bu niyetini gizlemek zorundadır.

Dostoyevski’nin henüz 27 yaşındayken kaleme aldığı bu etkileyici roman, hiç kuşkusuz tüm dünya edebiyatı için önemli bir role sahiptir.

 Saatleri Ayarlama Enstitüsü – Ahmet Hamdi Tanpınar

“Saat, Allah’ı bulmanın en sağlam çaresi idi…”

Şiirlerinde yaslandığı sembolizm akımını romanlarında da sürdüren Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nde Türk insanının Doğu ile Batı arasında kalmış sıkışmışlığını en ince noktalarıyla işleyerek edebiyatımızın en kuvvetli metinlerinden bir tanesini ortaya koymuştur.

Nuri Efendi ile Halit Ayarcı’nın saat, zaman ve insan ilişkileri kavramları üzerine döşeli fevkalade hikayesi, Çok Güzel Hareketler Bunlar’dan da tanıyacağınız başarılı oyuncu Murat Eken tarafından seslendirilmiştir.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.