Öğrenci Kariyeri Banner

5 Ülke 5 Farklı Kahve Kültürü

5 Ülke 5 Farklı Kahve Kültürü

1-Türkiye ve Türk kahvesi

Yemen Valisi olan Özdemir Paşa’nın 1517 yılında tadına bakıp hayran olduğu Türk kahvesi bu vesileyle İstanbul’a getirilmiştir. Türkler kahveyi özel bir şekilde pişirmeyi keşfetmiş ve adına Türk Kahvesi denilmiştir. Bu keşfin ardından halk tarafından da tanınan ve kahvehaneler aracılığıyla yaygınlaşan Türk kahvesi edebiyat, şiir ve sohbetlerin baş aktörü haline gelmiştir. Saray döneminde kahve önemli bir yere sahip olmuş ve özel zamanlarda sadece en seçkin kişilere ikram edilmiştir. Diğer ülkelerin kahvelerine göre daha ince öğütülen Türk kahvesinin tüketimi günümüzde artarak devam etmektedir.

2-Meksika ve Cafe de Olla

Bu geleneksel kahve bir Meksika şekeri olan piloncillo ve tarçın içermektedir.  Cafe de Olla otantik toprak (kil) kaplar içinde hazırlanmakta ve soğuk iklimli yüksek bölgelerde tüketilmekte, sunumu da toprak kaplarla yapılmaktadır. Hazırlanması için bir sos tenceresine toz halinde kahve, şeker, su, portakal kabuğu ve tarçın ilave edilip kaynatılır. Şeker eridikten sonra ocaktan alınıp 5 dakika dinlendirilir ve süzgeç kullanılarak kilden yapılmış kupalara dökülür, içlerine çubuk tarçın batırılarak sunulur. Cafe de olla’nın içine anason tohumları koyulduğu da olmaktadır. Bizlerin kahveyi minik lokumlarla sunduğu gibi Meksika’lılar da kendi kahvelerini Pilancillo ile sunmaktadır. Bir gün dünya çapında en büyük kahve üreticisi olan Meksika’ya yolu düşen ve baharatlı karışımlardan hoşlananlar olursa cafe de olla’yı mutlaka denemeliler.

3- İrlanda ve Irish Coffee

İrlanda’da sıcacık bir kahvenin içine ilave edilen bir miktar şeker, viski ve kremayla nefis bir kokteyl elde edilmektedir. Bu farklı kahve kokteyline İrlandalılar kendi dilinde “Caife Gaelach” demektedir. Irish coffee içinde alkol olmasına rağmen hafif içimli, nefis lezzetli bir kahve çeşididir.

4-Fas’ın Cafe Des Epices’i

Fas’ta kendi kültürlerinin yansıması olan çok ilginç bir kahve çeşidi tüketiliyor. Baharatı her alanda çok kullanan bu ülkede hazırlanan kahvelerin içine de baharat ilave ediliyor. Türk kahvesini andırsa da içinde tarçın, karabiber, muskat, susam gibi çeşitli baharatlar bulunuyor hatta argan yağı bile ekleniyor. İçimi sert olan kahvelerden keyif alanlara önerilebilir. 

5-İtalya’nın Affogato’su

Güne kahveyle başlayan İtalyanlar günün her anında espresso içebilecek kadar kafein tutkunudur ve İtalya’da çok farklı kahve çeşitleri bulunur. İtalya için espresso kadar yaygın bir başka kahve çeşidi affogato’dur. Kelime anlamı “boğulmuş ” olan affogato dondurma ile kahvenin bir karışımıdır yani bir anlamda dondurma kahveyle boğulmuştur. Orijinal bir İtalyan affogatosu espresso ve vanilyalı dondurma kullanılarak hazırlanır. Tatlı kaplarına koyulan dondurmalar 5 dakika kadar buzluğa atılır ve çıkarılınca üzerine yeni pişirilmiş 1 shot bardağı espresso dökülür. Son dokunuş olarak fındık ve esmer şeker serpilerek servise hazır hale getirilir.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.