Öğrenci Kariyeri Banner

StarLink Projesi İlk Defa Orman Yangınlarında Kullanıldı

StarLink Projesi İlk Defa Orman Yangınlarında Kullanıldı

ABD acil durum ekipleri Elon Musk'un  bir dizi uydudan Dünya'ya yüksek hızlı geniş bantla ışınlayan Stralink internet projesinin ilk kullanıcılarından biri haline geldi .

Washington Acil Durum Yönetimi bölümü, SpaceX'in Starlink ağını, bu ayın başlarında evlerin ve binaların yüzde 80'inin orman yangınları tarafından tahrip edildiği Malden kasabasında ücretsiz bir halka açık WiFi istasyonu kurmak için kullandı.

Bölüm , Pazartesi günü tweet attı. "Acil durum müdahale ekipleri, bu ayın başlarında orman yangınlarının üstesinden gelen Malden, WA kasabasını yeniden inşa etmeye çalışan sakinlere yardım etmeye çalışırken SpaceX'in Starlink internet desteğine sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi .

Three picture in a collage. A Starlink satellite dish in front of a building. Charred out remains of cars. And a picture of trees and rubble from wildfires with a person in front of them.

 

 

 

 

 

A satellite dish receives signal from the Starlink internet network in Malden, Washington

 

Musk cevap verdi: “Memnuniyetle SpaceX yardımcı olabilir! Acil durum müdahale ekiplerine ve internet bağlantısı olmayan konumlara öncelik veriyoruz. "

SpaceX CEO'su ayrıca, Starlink için gelecekteki planlarla ilgili ayrıntıları açıkladı ve özel uzay firmasının onu halka açabileceğini ortaya koydu. Şu anda düşük Dünya yörüngesinde yaklaşık 800 Starlink uydusu var ve ağın önümüzdeki yıllarda on binlerce kişiye ulaşması planlanıyor.

Starlink şu anda, faaliyette olan sınırlı sayıda uydu nedeniyle yalnızca kuzey enlemlerine hizmet ediyor ve SpaceX, hizmetin kuzey ABD ve Kanada'da yıl sonundan önce halka açık bir şekilde başlatılmasını hedefliyor.

Washington Acil Durum Yönetimi Bölümü, acil durum müdahale ekipleri için bağlantının nasıl olduğu sorulduğunda, bunun "oldukça iyi" olduğunu söyledi.

Starlink ağı, nihayetinde Dünya üzerindeki tüm yerleşim bölgelerinin yüzde 99'undan fazlasına hizmet edecek, ancak yayılması astronomi topluluğu arasında tartışmalı olduğunu kanıtlanmış durumda.

Geçen ay yüzlerce gökbilimci, alçak Dünya yörüngesindeki binlerce uydunun varlığının uzay gözlemleri için "ciddi etkilerinin" olabileceğini ve bilimsel ilerlemeyi engelleyeceği konusunda uyardı .

SpaceX şu anda Amerikan Astronomi Topluluğu ve çeşitli gözlemevleri ile uyduların görünürlüğünü azaltacak yöntemler geliştirmek için çalışıyor.  

Etkilerini azaltma taktikleri arasında onları siyaha boyamak ve güneş ışığını yansıtmamak için güneş panellerini eğmek yer alıyor.

ÇEVİRİ


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.