Öğrenci Kariyeri Banner

Starbucks'ta Yeni Dönem: Kağıt Pipetler

Starbucks'ta Yeni Dönem: Kağıt Pipetler

Hepimizin en az bir kez yolunun düştüğü bazılarımızın müdavimi olduğu dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks bir yenilik ile karşımızda!

Starbucks ülkemizde 32 milyondan fazla pipet kullanmakta ve sürdürülebilirlik çalışmaları doğrultusunda plastik pipet yerine kağıt pipet kullanımına başlandığını duyurdu.

Dünya'da son yıllarda önemi artan sürdürülebilirlik çalışmaları doğrultusunda çevre dostu olmaya ve kaynakları tasarruflu bir şekilde kullanmaya önem veren Starbucks bu amaçla önemli adımlar attı.1 Ocak 2021 itibarı ile Türkiye’deki tüm Starbucks mağazalarında plastik pipet yerine kağıt pipetler kullanılmaya başlandı. Bunun yanı sıra kendi termoslarını getiren veya tekrar kullanılabilen bardakları kullanan misafirler 50 kuruş daha az ücret ödüyor.

Starbucks Türkiye konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Çevrenin, doğal kaynakların dostu olmak bizim tutkumuz ve iş yapma modelimizin temeli. Neden olduğumuz karbon salınımından daha fazlasını önlemek ve atıklarımızı ortadan kaldırmak istiyoruz. Bir başka ifade ile biz bu gezegene aldığımızdan daha fazlasını katmak istiyoruz. Bu yaklaşımla sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetlerimize hız verdik. Bugün atacağımız her adımın, hepimizin geleceği için büyük önem taşıdığını biliyoruz. Starbucks Türkiye olarak atıkları azaltmaya ve misafirlerimize sunduğumuz tek kullanımlık bardakların ve plastik ürünlerin kullanımında tasarruf etmeye önem ve öncelik veriyoruz.”

Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.