Öğrenci Kariyeri Banner

Squid Game'in Yaratıcısından Yeni Film: Yaşlıları Öldürme Kulübü

Squid Game'in Yaratıcısından Yeni Film: Yaşlıları Öldürme Kulübü

Geçtiğimiz yıl Netflix’te yayına giren ve kısa bir süre içerisinde, sadece 28 günde Netflix’te en çok izlenenler listesinin ilk sırasına yerleşen Squid Game’in yaratıcısı Hwang Dong – Hyuk’dan yeni film müjdesi geldi.

Pazartesi günü düzenlenen uluslararası bir oturuma dizinin yapımcısı Jun Youn Jang ile birlikte katılan Dong, yeni projesi ‘Killing Old People Club (Yaşlıları Öldürme Kulübü)’ için çalışmalara başladığını açıklamış. İtalyan yazar Umberto Eco'nun bir romanından esinlenerek yola çıktığını söyleyen yönetmen, filmin Squid Game'den çok daha fazla şiddet sahnesi içereceği bilgisini vermiş. 
25 sayfadan oluşan projeyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Dong, filmin çıkış tarihiyle ilgili bir açıklama yapmamış.

Oturum esnasında filmin içeriği ile ilgili pek fazla bilgi vermese de yayınlandıktan sonra bir süre yaşlıların saklanması gerektiği şakasını yaparak akıllarımızda bir fikir oluşmasına yardımcı olmuş.

La Casa De Papel’i Gölgede Bırakmıştı

Netflix’te yayınlanan diziler arasında büyük bir kitleye ulaşan ilk dizi La Casa De Papel olmuştu. Onun başarısını yakalayabilecek başka bir dizi çıkar mı diye düşünürken Hwang Dong bombasını patlattı ve adeta La Casa De Papel’in şöhretini yerle bir etti. Diziyi hiç izlemeyen insanlar bile sadece yolda yürürken insanların anlattıklarını duyarak dizi hakkında izlemiş kadar bilgi sahibi oldular.

Tabii bu kadarla kalmadı; Squid Game konseptli mağazalar, restoranlar, cafeler açıldı. Hatta ülkemizde de bazı firmalar diziyi PR çalışmalarına uyarlayarak epey dikkat çektiler.

Squid Game dizisiyle büyük bir başarı elde eden yönetmen, daha önce dizinin ikinci sezonu için anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Dong, 2024 yılında yayınlanması planlanan dizinin senaryo çalışmaları için önümüzdeki aylarda Güney Kore’ye gidecek.
 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.