Öğrenci Kariyeri Banner

Spotify OpenAI ile İşbirliğini Duyurdu!

Spotify OpenAI ile İşbirliğini Duyurdu!

Spotify, OpenAI'la yeni bir işbirliği yaptı. Spotify, podcast'lere çeviri özelliği getirdiğini duyurdu. 

Spotify, sunucunun orijinal sesisyle podcast'leri farklı dillere çevirecek. 

Spotify, Podcast'leri Yapay Zekâyla Farklı Dillere Çevirecek!

Spotify kullanıcı deneyimini daha iyi hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Son hamlesi ise podcast severleri çok sevindirecek. Bu yenilik için yapay zeka devi OpenAI ile ortaklık kuran şirket, podcast’lerin yapay zekânın yardımıyla diğer dillerde dinlenmesini sağlayacak.

Bu yeni özellikle yapay zeka podcast'leri sadece çevirmekle kalmayacak. Aynı zamanda sunucunun sesini de taklit edecek. 

Platform, bu özellik için Dax Shepard, Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons gibi bazı ünlü podcast yayıncılarıyla da iş birliği yaptı. Bu yeni özellik, ilk başta İngilizce dilindeki podcast'leri İspanyolca’ya çevirmek için kullanıldı.

Dünya çapındaki tüm kullanıcılar, bugünden itibaren bu içerik üreticilerinin podcast’lerine İspanyolca çeviri seçeneğiyle ulaşabilecek. Şirket, ilerleyen haftalarda Fransızca ve Almanca çevirilerin de geleceğini söyledi.

“Sesli Çeviri” adını taşıyan özellik, OpenAI’ın hem konuşmaları metne çevirebilen hem de çeviri yapan “Whisper” aracı yardımıyla çalışıyor. Ancak Spotify’ın aracı, bir adım daha ileriye giderek podcast’i tamamen başka bir dile çeviriyor ve sunucunun sesini taklit ediyor. 

Spotify, podcast çevirme özelliğinin dünya genelinde ne zaman kullanıma sunacağı konusunda bir açıklama yapmadı. Aynı şekilde diğer dillere desteğin ne zaman geleceği de belirsizliği koruyor.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.