Öğrenci Kariyeri Banner

Spotify'dan Yeni NFT Hamlesi!

Spotify'dan Yeni NFT Hamlesi!

Spotify'a NFT'lerin sergilendiği özel bir bölüm eklendi. Henüz test aşamasında olan özellik NFT'lerin doğrudan satın alınmasını sağlamıyor olsa da detaylı bilgi sunuyor ve sanatçıların NFT koleksiyonlarının incelenebilmesine imkan tanıyor. 
Platform tarafından yapılan açıklamaya göre, Spotify'a NFT'lerin sergilendiği  yeni bir bölümün eklendiği ve özelliğin kullanıcılarla test edilmeye başlandı. Spotify'a eklenen NFT koleksiyonları, şimdilik ABD'deki küçük bir kullanıcı grubu tarafından görüntülenebiliyor.

Spotify'ın Android sürümünde ortaya çıkan özellik, şu an için yalnızca birkaç dijital sanatçının eserlerini içeriyor. Bu dijital sanatçılar arasında Steve Aoki ve The Wombats gibi isimler yer alıyor. Bir Spotify sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda, bu özellik sayesinde NFT'lerin Spotify üzerinden de tanıtılabileceği belirtiliyor.

Spotify'ın bu işten herhangi bir kazancı olmayacak

Spotify'a eklenen NFT koleksiyonları, kullanıcılara kategoriler altında sunuluyor. Kullanıcı, bir NFT kategorisine girdikten sonra o NFT'lerle ilgili detaylı bilgilere ulaşabiliyorlar. Ancak Spotify, NFT'lerin satın alınabilmesine imkan tanımıyor, direkt Open Sea isimli NFT satış platformuna yönlendirme yapılıyor.

Yalnız; Spotify'ın bu işten hiçbir kazancı yok. Bir kullanıcı Spotify'dan Open Sea'ye gider ve NFT satın alırsa, platformun herhangi bir komisyon talebi olmayacak.

Spotify, yalnızca NFT'leri değil metaverse ve web 3.0 teknolojilerini de yakından takip ediyor. Platform, değişen dünya düzenine ayak uydurmak için bu çalışmaları yapıyor gibi görünüyor. Yalnızca Spotify değil, Instagram ve Twitter da NFT'lerle ilgili çalışmalarını devam ettiriyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.