Öğrenci Kariyeri Banner

Dikkat Dağınıklığının Önüne Geçmenin 5 Yolu

Dikkat Dağınıklığının Önüne Geçmenin 5 Yolu

Dikkat dağınıklığı çocuktan yetişkine birçok kişinin gündelik yaşamını zorlaştıran bir sorun haline gelebiliyor. İş yerinde çalışırken yapılan işe odaklanamama, ödev ya da bir sınava hazırlanırken sürekli dikkatin dağılması yaptığımızın işin sonunu bir türlü getiremememize neden oluyor. Bu durum da istemsiz can sıkıcı hale gelebiliyor.

Bazı insanlar bunu ara ara yaşarken bazılarıysa tüm gün dikkat dağınıklığıyla mücadele etmeye çalışıyor. Bu konuda size yardımı dokunacağını düşündüğümüz bazı önerileri bu yazıda bir araya getirdik...

1- Zihninizi Geliştirecek Oyunlar Oynayın

Gün içerisinde ya da haftanın belirli günlerinde hafızanızın gelişimine katkı sağlayacak oyunlar oynarsanız, uzun vadede faydasını hissedebilirsiniz.

2- Uyku Düzeninize Dikkat Edin

Uyku, zihin için göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. Örneğin; uykusuz kaldığınız ya da az uyuduğunuz günlerde bir şeylere odaklanmakta zorluk çektiğinizi hissedersiniz. Eğer bu tüm yaşamınıza yayılırsa zihniniz üzerinde uzun süreli etkilerini fark edersiniz.

3- Sessizliği Dinleyin

Genellikle bunu için doğa yürüyüşleri önerilir ancak şehirde yaşayanlar için bu her zaman mümkün olmuyor. Bu sebeple odanızda oturup yalnızca sessizliği dinlemek, ana odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Eğer doğa yürüyüşü yapma imkanınız varsa; rüzgarın, ağaçların, doğanın sesini dinlemek her açıdan size iyi gelecektir.

4- Mola Verin

Odaklanamadığınızı fark ettiğiniz noktoda durun ve biraz nefes alın. Kendinize içecek bir şeyler hazırlayabilirsiniz, cama ya da balkona çıkıp biraz hava alabilirsiniz veya biraz müzik dinleyip tekrar işinizin başına dönebilirsiniz.

5- Vitamin Takviyesi Alabilirsiniz

Tüm bunları deneyip hala sonuç alamadıysanız sorun aslında vitamin eksikliği olabilir. Bunun için bir doktora danışarak takviye destek alabilirsiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.