Öğrenci Kariyeri Banner

Spotify'dan Harika Bir Özellik Daha: "Jam"

Spotify'dan Harika Bir Özellik Daha: "Jam"

Spotify, kullanıcıların anlık olarak çalma listesi oluşturup sevdikleriyle birlikte dinlemelerini sağlayan yeni özelliğini duyurdu. 

Spotify, "Jam" olarak isimlendirdiği bu yeni özelliği premium olsun olmasın tüm kullanıcılara sunacak. Bu özellik kulanıcıların birlikte çalma listeleri oluşturmalarını ve aynı anda dinlemelerini sağlıyor. Böylece kullanıcılar birbirlerinden uzak olsalarda yakın hissedebilecekler.

Spotify Jam Duyuruldu!

Spotify'ın yeni özelliği, Premium abone olan bir kullanıcının Jam başlatması ile aktifleşiyor. Aynı Wi-Fi ağındaki kullanıcılar, Spotify uygulamasını açtıklarında Jam ile ilgili bir bildirim görecekler ve isterlerse bu çalma listesine bağlanabilecekler.

Ayrıca Bluetooth aracılığıyla da Jam paylaşımı yapılabilecek. Birbirlerinden uzakta olan kullanıcılar ise QR kod veya bağlantı yardımıyla Jam'e katılabilecekler. Spotify Premium abonesi olmayan kullanıcılar yeni bir Jam listesi oluşturamayacak ancak bir başka kullanıcının Jam'ine katılabilecek.

Çalma listesinin kontrolünün kimde olduğunu Spotify'da Jam listesi oluşturan kullanıcı belirleyecek. Jam listesini oluşturan kullanıcı isterse tek başına bir liste oluşturup, bunu ortak çalmaya açacak. İsteyen kullanıcılar ise ortak çalma listesi oluşturup, çalınacak şarkıları birlikte belirleyecekler.

Ancak Jam ortak çalma listesi gibi çalışacak olsa da kalıcı bir liste değil. Sıraya eklenen şarkı sona erdikten sonra liste kaybolacak. Ayrıca Jam'in sonlandırılması sonucu listeye eklenen şarkılar kaybolacak.

Spotify Jam, şu an da dünya çapında kullanımda. Bu yeni özelliğe ulaşmak için yapmanız gereken şey, uygulamayı güncellemek. Güncellemeyi tamamladıktan sonra Spotify'ı açın ve çalma sayfasındaki hoparlör butonuna dokunun. "Geçerli cihaz" bölümünün hemen altında "Jam başlat" seçeneğini göreceksiniz. Buna tıkladığınızda Spotify Jam özelliğini kullanmaya başlayacaksınız.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.