Öğrenci Kariyeri Banner

Spotify'a 'Dini Değerleri Aşağılama' ve 'Devlet Büyüklerine Hakaret' İddiasıyla Soruşturma Açıldı!

Spotify'a 'Dini Değerleri Aşağılama' ve 'Devlet Büyüklerine Hakaret' İddiasıyla Soruşturma Açıldı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, milyonlarca abonesi bulunan Spotify'a soruşturma başlattı. Soruşturmanın nedeni olarak ise, dini değerleri aşağılayan ve devlet büyüklerine hakaret içeren oynatma listeleri olduğu belirtildi.

İsveç merkezli Spotify, milyonlarca kullanıcısı ile hem ülkemizin hem de dünyanın en popüler müzik platformları arasında yer alıyor. Ancak gelen yeni haberler, platformun Türkiye’de bir soruşturma ile karşı karşıya kaldığını ortaya koyuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dev müzik akışı hizmeti Spotify hakkında soruşturma başlattığı açıklandı. Bazı çalma listelerini içeren soruşturmanın, CİMER üzerinden yapılan şikâyetlerin ardından başlatıldığı da gelen açıklamalar arasında yer alıyor.

Spotify'ın Vergi Kaçırdığını İddia Etti!

Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturmanın arkasındaki sebebin Spotify’da bulunan bazı kullanıcıların oluşturduğu çalma listeleri olduğu ifade edildi. Bu listelerin, ‘dini değerleri aşağılama’ ve ‘devlet büyüklerine hakaret’ içerdiği aktarıldı.

Hazırlanan listelerin Spotify’ın onayından geçtiği belirtilirken, din ve devlet insanlarını içeren bu listeler arasında ‘Hz. Muhammed’in devesiyle yanlarken dinledikleri’, ‘Allah’ın Hz. Adem’i cennetten kovarken dinlediği şarkılar’, 'Allah'ın telefon zil sesi', Hz. Ali'nin makas atarken dinlediği şarkılar' gibi birçok listenin yer aldığı belirtildi.

CİMER'e başvuruyu yapan kişi, Spotify’ın vergi kaçırdığını ve devletin milyonlarca lira zarar etmesine neden olduğunu iddia etti. Bu iddiaları öne süren şikayetçinin, söylediklerinden dolayı can güvenliğinin tehlikede olacağını belirterek yardım talep ettiği de belirtldi.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.