Öğrenci Kariyeri Banner

Space Tarafından Yapılacak Crew-1 Görevi Bu Akşam Başlıyor!

Space Tarafından Yapılacak Crew-1 Görevi Bu Akşam Başlıyor!

SpaceX tarafından normalde dün gerçekleştirilecek görev olumsuz hava koşulları nedeniyle bu geceye ertelendi. Görev bu akşam saat 3.27’ de başlamış olacak.

SpaceX , Crew-1 isimli yeni göreviyle 3 ABD’li 1Japon astronotu uzaya göndermeyi hedefliyor. SpaceX’in Crew Dragon uzay aracını ve Falcon 9 roketini kullanarak gerçekleştireceği görev normalde dün akşam yapılacaktı. Ama olumsuz hava koşulları nedeniyle bu akşama ertelenen görevin başarıya ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Crew 1 Görevinin Amacı:

Crew-1 görevi Resilience ismi verilen Crew Dragon uzay aracı ile gerçekleştirilecek. Uzay aracının içinde ise; Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker ve Soichi Noguchi adında 4 astronot bulunacak.

Uluslararası Uzay İstasyonuna vardıktan sonra astronotlar daha önce buraya Soyuz MS-17 görevi için gönderilen 3 astronot ile çalışacak.  Bu iki astronot grubunun bir araya gelmesiyle ISS Expedition 64 görevi başlamış olacak. Astronotların yaklaşık 6 ay boyunca ISS’de kalması planlanıyor.

 

NASA Youtube Sayfası

ÖZGÜN İÇERİK


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.