Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal Medyada Yapay Zeka Destekli Avatar Akımı: Lensa AI!

Sosyal Medyada Yapay Zeka Destekli Avatar Akımı: Lensa AI!

Stable Diffusion'a dayalı yeni bir avatar oluşturma aracını ekledikten sonra, fotoğraf düzenleme uygulaması Lensa AI kullanıcıların yoğun ilgisine maruz kalmış durumda.

Prisma Labs tarafından geliştirilen ve 2018 yılından beri iOS ve Android platformlarında kullanıma sunulan fotoğraf düzenleme uygulaması Lensa (Lensa AI), bir süre önce getirmiş olduğu yapay zeka destekli Magic Avatars özelliği sayesinde popülaritesini ciddi oranda artırdı.

İndirilme Sayısı 20 Milyonu Geçti!

Lensa, Magic Avatars özelliğini uygulama içerisinden gerçekleştiriyor ve seçilen 10 ila 20 portre fotoğrafını temel alarak açık kaynak kodlu Stable Diffusion yapay zeka modeli üzerinden düzenliyor. Uygulama bu işlem sürecini ise Amazon’un AWS bulut sisteminden gerçekleştiriyor.

Fotoğraflar yapay zeka tarafından işlendiği için işlemin tamamlanması diğer düzenleme işlemlerine göre epey uzun sürüyor. Kasım ayında Magic Avatars özelliğini kullanıma sunan uygulama sadece Kasım ayında 1.6 milyon kişi tarafından indirildi. Ekim ayında ise indirme sayısı 220 bin civarındaydı. Yani yüzde 600’ün üstünde bir büyüme mevcut. Uygulamanın toplam indirme sayısı ise 20 milyonu geçti.

Lensa’nın bu uygulaması bazı gizlilik endişelerini de beraberinde getirdi. Şirket bu konuya ilişkin “Avatarlar oluşturulur oluşturulmaz, kullanıcının fotoğrafları ve ilgili model sunucularımızdan kalıcı olarak silinir” ifadelerini kullanmıştı.

İşte Lensa'nın Magic Avatars Özelliğini Kullananlardan Gelen Paylaşımlar:

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.