Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal Medya Harici İş Tanıtımı Yapabileceğiniz 3 Kanal

Sosyal Medya Harici İş Tanıtımı Yapabileceğiniz 3 Kanal

Girişimcilik günümüzde en çok araştırılan ve merak edilen mesleklerden. Farklı farklı düşüncelerin de mimarı oluyor haliyle. Uygulama girişimi mi yoksa somut ürünleri müşteriye sunmak mı daha cazip bilinmez ama girişiminizi düşünmeden önce kendinizi tanıyın ki daha doğru kararları verin. Bir ürününüz olduğunda onu direkt olarak her yerden tanıtabilirsiniz ki tercihiniz sosyal medya olacaktır. Peki herkes her şeyini sosyal medyada tanıtırsa sizin farkınız nerde olacak? Değerli girişimlerinizi daha özel nasıl gösterebilirsiniz dedik ve bunu sizin için araştırdık.

1.Web-Sitesi Kurun

web-sitesi

Ürünlerinizi en güzel tanıtacağınız yer kesinlikle onlara özgü kuracağınız bir web-sitesi. Her ürüne özel açıklama, daha ilgi çekici fotoğraflar, daha üstünde çalışılmış bir proje… bunlar gibi özellikler müşterileri en çok etkileyen kriterler. Daha da ileri gitmek isterseniz uygulama yapmanızı da tavsiye ederim ama ilk adımınız kesinlikle bir web-sitesi kurmaktan geçsin.

Sıkıcı olmayan, akıcı ve öz bir açıklama; sade bir site dizaynı ve akılda kalıcı bir isimle alıp götürme ihtimaliniz çok yüksek. Kalite de çok önemli bir kriter tabi ki…

2.Forumlar ve Portföy Siteleri

portföy

Özellikle yurt dışındaki işler ilginizi çekiyorsa, Reddit, Quora ve Flickr gibi popüler platformları kullanmanızı tavsiye edebilirim. Reddit, serbest çalışanların iş ilanları koydukları “subreddit” adını verdikleri listelere sahiptir. Ayrıca yurt içi piyasada iş yapmak için Bionluk gibi yerel bir platformu da tercih edebilirsiniz. Yazı ve çeviri, yazılım, video, danışmanlık ve muhasebe gibi hizmetler sunan serbest çalışanlar için, forumlarda ve Quora’da soruları yanıtlamak daha fazla potansiyel müşteri kazanmanıza yardımcı olabilir. Sorulara web site adresinizle birlikte yanıtlayın ki site trafiğiniz artsın.

3.e-Kitap Yazmak

e-kitap

Sanıyorum ki e-kitabı bilmeyeniniz yoktur. İçerik üretebiliyorsanız ve bunu paylaşmak istiyorsanız tam sizlik bir tanıtım olacaktır. Bu kitapları yayınlayabileceğiniz bazı platformlarda mevcut. Yazdığınız kitaplar genel soruların cevabı olmaktansa daha özele inerek daha ideal müşteriler çekebilirsiniz. Mesela bir web-sitesi nasıl olmalı? diye sormaktansa çiçekçi girişimi için nasıl bir web-sitesi dikkat çeker? daha net bir sorudur.


Alize Kara

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Alize Kara..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.