Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal Medya'da Popüler Olmak İçin En Etkili Yöntemler!

Sosyal Medya'da Popüler Olmak İçin En Etkili Yöntemler!

İnternet ve sosyal medyanın hayatımızın büyük bir parçası olduğu bu dönemde sosyal medyada popüler olmak da oldukça kolaylaştı. Yalnızca bilmeniz gereken birkaç etkili yöntem var. İyi şanslar!

1. Sürekli Aktif Olun

Geniş kitlelere ulaşmak için çaba sarf etmeniz gerekmektedir. Ayrıca sosyal medyayı istikrarlı bir şekilde kullanmalısınız. Düzenli olarak paylaşım yaptığınız takdirde ilgi görmeye başlarsınız. Ancak bu noktada sabretmeniz önemli. İlk başta olumlu geri dönüşler alamayabilirsiniz. Ancak içerik paylaşmaya tutarlı bir şekilde devam ettiğiniz takdirde geri dönüşü mutlaka olacak.

2. Sosyal Medya'da Popüler Olan Şeyleri Takip Edin

Sosyal medya kullanıcılarının en çok ilgilendiği şeyler güncel konulardır. Trendler her zaman merak uyandırır. Trendler hakkında içerik oluşturmak başkalarıyla etkileşiminizi güçlendirecektir. İlk başta trendleri yakalamakta zorlanabilirsiniz. Ancak zaman geçtikçe programları takip etmek kolaylaşacaktır.

3. İçerikleriniz Mutlaka Orijinal Olsun

İçerik oluşturmada birbirini tamamlayan birçok etken vardır. İçeriğin konusu iyi olabilir ancak kalitesinin yetersiz olması öne çıkmanızı engelleyecektir. Her zaman orijinal metinler, kaliteli fotoğraflar tercih edin. Özensiz içerikler hazırlamayın, bir içeriğe gereken zamanı ayırın ve özeni gösterin.

4. Dil Bilgisi Kurallarına Mutlaka Dikkat Edin 

İçerik kalitesi demişken dil bilgisi kurallarını atlamak olmaz. Çünkü dil bilgisi kurallarının doğru kullanımı içeriğin kalitesini arttıracaktır. Ciddi bir iş yaptığınızı unutmayın ve profesyonelce yaklaşın. Siz yaptığınız işi ciddiye alırsanız başkaları da sizi ciddiye almaya başlar. Aynı zamanda yasal ve etik olan konuları tercih ederseniz markalarla işbirliği yapma şansınız da artacaktır.

5. İçerikleriniz Birbiriyle Çelişmesin

Birbirinden bağımsız içerikler üretmek yerine yeterli olduğunuzu düşündüğünüz alanlarda içerik üretmek verimliliğinizi ve içeriğinizin kalitesini arttıracaktır. Planlı bir şekilde işe başlarsanız içerikleriniz de tutarlı olacaktır. Sosyal medya içerisinde başkalarının işlemediği konuları işlerseniz öne çıkmanız kolaylaşır.

6. Sahte Takipçi Satın Almayın

Takipçi satın almak kısa süreli bir çözümdür. Ancak uzun vadede etkileşim az olduğu taktirde işe yaramayacaktır. Hesabınızın görünürlüğü azalacaktır. Kullanıcı ve markalar takipçi sayısından çok etkileşim sayınıza dikkat eder. Kısacası takipçi satın almak yerine içeriklerinizdeki beğeni ve yorumları arttırmak daha faydalı olacaktır.

7. Eleştirilere Hazır Olun

İçerik oluşturduktan sonra hazırlıklı olmanız gerekenlerden biri de eleştirilerdir. Olumlu ya da olumsuz her türlü eleştiriyi kabullenip yapıcı olmalısınız. Kullanıcıların size karşı düşüncelerini  mutlaka önemseyin. Aynı zamanda olumsuz eleştirileri içselleştirmek yerine, eğer haklı bir eleştiriyse kabullenmek en doğrusudur. Özellikle kullanıcılarla iletişimi hiçbir zaman bırakmayın. Kullanıcılar böylece, sizi samimi bulacak ve ilgiyle takip edecektir.

8. Tek Bir Platforma Bağlı Kalmayın

Sosyal medyada popüler olmak için dikkat etmeniz gereken diğer bir yöntem birden fazla platformda aktif olmaktır. Örneğin Youtube'da içerik üretiyorsanız Instagram üzerinden link vermeyi veya post paylaşmayı unutmayın.

9. Hashtag Kullanın

Etiket kullanmak sosyal medyada öne çıkmanızı sağlar. Bunun için doğru etiketleri kullanmanız oldukça önemli. Kullanılan etiketler beğeni sayınızı arttırcak ve böylece aramalarda öne düşeceksiniz.

10. İçeriklerinizde Farklı Efektler Kullanın

İçeriklerinizin daha kaliteli ve özgün olmasını istiyorsanız, kullanacağınız video ve resimlerde farklı efektler denemelisiniz. Sadece belli başlı filtrelerle sınırlanmayın, daha yeni ve orijinallerine olanlara yönelin. Sosyal medyada önemli bir yere sahip olan efektler, içeriğinizin daha çok dikkat çekmesini sağlayacaktır.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.