Öğrenci Kariyeri Banner

Günün Yorgunluğunu Atmanız İçin En Etkili Yöntemler!

Günün Yorgunluğunu Atmanız İçin En Etkili Yöntemler!

Yaptığınız iş fiziksel güç gerektirsin veya gerektirmesin gün içerisinde sizi yoracaktır. Çalışmak kadar dinlenmekte önemlidir. Gün sonunda yorgunluğunuzu atmanız için etkili çözüm önerileri sizler için derledik!

1. Kendinize Özen Gösterin 

Gün içerisinde bir kişisel bakım planı yapmak enerjinizi yükseltmeye yardımcı olacaktır. İş ve özel hayatınızı dengelemek önemli. Hayatınızda kuracağınız denge zorluklarla başa çıkmanın önemli bir parçasıdır. Rahatlatıcı bir müzik eşliğinde yoga, meditasyon yapmak, gözlerinizi kapayıp uzanmak, sıcak bir duş almak enerjinizi yerine getirecektir. Hobilerinize de zaman ayırmayı unutmayın!

2. Yürüyüş Yapın

Yerinizde durarak gerginlik ve stresle başa çıkamazsınız. Temiz havada yapacağınız yarım saatlik yürüyüşle, sizde yenilendiğinizi hissedeceksiniz. Eğer sıfırlanmaya ihtiyacınız varsa, yürüyüşe çıkarken kulaklıklarınızı yanınıza almayı unutmayın!

3. İş Stresini Eve Taşımayın

İşle ilgili iş ve endişelerinizi mesai saatleri dışında halletmeniz bekleniyorsa, müsait olmadığınız zamanlar için net sınırlar çizmek doğru olacaktır. 

4. Sevdiğiniz İnsanlarla İletişim Kurun

Stresinizi saklamak sizi diğer insanlardan ayırır ve kötü hissettirebilir. Neler olup bittiği hakkında konuşarak başkalarını yormaktan korkuyor olabilirsiniz. Ancak sevinç ve üzüntünüzü paylaşmak yükünüzü azaltacak ve rahatlamanıza sebep olacaktır. Sevdiklerinizden destek aldığınızı bilmek ve onların yanında olmak enerjinizi yenilecektir.

5. Günleriniz Monoton Olmasın 

Her gün tekrarlanan işler sizi sıkmaya başlıyor olabilir. Günlük rutininizde değişiklikler yapmak verimliliğinizi arttıracak ve size iyi gelecektir. Eve geldiğinizde normalde yaptığınız işlerin sırasını değştirerek hayatınızda bir fark oluşturabilirsiniz.

6. İhtiyaç Duyduğunuzda Kendinizi Toplumdan İzole Edin

Bazen ihtiyacınız olan tek şey tüm dünyayla bağlantınızı kesmektir. Bunun için elektronik aletlerinizi bir süre kullanmayı bırakabilirsiniz. Yoga ve meditasyon da bu konuda size yardımcı olacaktır.

7. Esneme Hareketlerini Yapın

Stresli bir günün ardında masaj tam ihtiyacınız olan şey olabilir. Kendi kendinize masaj yaparak rahatlamayı denemelisiniz. Eğer yardım alabileceğiniz biri varsa, ondan da masaj yapmasını isteyebilirsiniz. Bir başka harika gevşeme tekniği ayak parmaklarınızdan başınıza kadar vücudunuzdaki her bir kası germek ve gevşetmektir.

Kaynak

 

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.