Öğrenci Kariyeri Banner

Sony, Vücudunuzun Tamamını Metaverse'e Aktarabileceğiniz Mocopi’yi Tanıttı!

Sony, Vücudunuzun Tamamını Metaverse'e Aktarabileceğiniz Mocopi’yi Tanıttı!

Sony, Metaverse dahil tüm teknoloji alanlarında kullanılabilecek hareket takibi sensörleri Mocopi'nin tanıtımını yaptı. AirTag büyüklüğündeki bu sensörler, teknoloji için devrim niteliğinde olabilir.

Meta'nın tanıttığı Metaverse, “geleceğin dünyası” olarak tanımlanan bu sanal evreni geçtiğimiz yıllarda bizlerle tanıştırmıştı. Bunun ardından Meta ve Sony başta olmak üzere birçok marka VR gözlüklerini Metaverse’e entegre etmek için çalışmalar başlatmıştı.

Bugün ise Sony, Metaverse için geliştirdiği yeni sensörleri Mocopi’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu küçük sensörlerin teknolojinin pek çok alanında devrim yaratabileceği söyleniyor.

Ocak Ayında Satışa Sunulacak!

Sony’nin bugün tanıttığı Mocopi isimli bu sensörler aslında bileklerinize, kafanıza, belinize ve ayaklarınıza taktığınız küçük alıcılar. Bu alıcılar ile VR dünyasında bir kontrolcüye ihtiyaç duymadan tüm vücudunuzu sanal dünyaya aktarabileceksiniz.

Eğer daha önce VR kullanarak Metaverse’e girdiyseniz sadece kafanızın ve ellerinizin olduğunu ama kollarınızı, gövdenizi ve bacaklarınızı göremediğinizi biliyorsunuzdur. Mocopi de tam olarak bu sorunu çözmek için üretilmiş bir araç.

Apple AirTag ile hemen hemen aynı büyüklükte olan ve sadece 8 gram ağırlığındaki Mocopi, herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan çalışıyor. USB Type-C ile yaklaşık 90 dakikada şarj olan bu cihazlar tam 10 saat çalışabiliyor. Ayrıca bu sensörleri kullanmak için bilgisayar da gerekmiyor.

Sony’nin Mocopi için hazırladığı mobil uygulama sayesinde bluetooth üzerinden eşleştirdiğiniz sensörleri uygulamanın içindeki hazır modeller ya da kendi tasarladığınız model ile çalıştırabileceksiniz.

Tam bir vücut taraması için toplamda 6 sensör gerekiyor ve her bir sensörün fiyatı 358 dolar yani 6.667 TL. Yani tam bir Mocopi seti almak istediğinizde toplamda 2148 dolar 40.006 TL ödemeniz gerekiyor.

Mocopi sensörleri, 2023 yılının Ocak ayında satışa çıkarılacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.