Öğrenci Kariyeri Banner

İzlerken Hem Üzülüp Hem Tebessüm Edeceğiniz Romantik Dram Filmleri!

İzlerken Hem Üzülüp Hem Tebessüm Edeceğiniz Romantik Dram Filmleri!

İster romantik komedi, ister kalp atışlarınızı hızlandıran türden bir romantik drama filmi, arkadaşlarınızla ve tek başınıza izleyebileceğiniz en güzel film türlerindendir. Romantik drama filmleri, yeri geldiğinde yüzünüzde bir gülümsemeye neden olurken yeri geldiğinde de öfkeli veya üzgün bir şekilde ağlamanıza neden olabilir. Sizler için birbirinden güzel romantik drama filmlerini derledik.

 

Casablanca / Kazablanka

İkinci dünya savaşı sırasında, Çek direniş örgütünün lideri olan Victor Lazlow, Almanların toplama kampından kaçarak Casablanca’ya gelir. Buradan da Lizbon üzerinden ABD’ye kaçmayı planlayan Victor’un tek yardım alabileceği kişi ise Casablanca’nın meşhur gece kulübü sahibi Rick Blaine’dir. Bu kaçış için gerekli belgelere sahip tek kişi olan Rick, Victor’un karısının, bir zamanlar kendisini terk ettiği ve büyük acılarla unutmak zorunda kaldığı eski aşkı Ilsa olduğunu öğrenir. 

 

Up / Yukarı Bak

Bir baloncu olan Carl Fredricksen, küçüklüğünden beri hiç unutamadığı bir hayali vardır ve bir gün bunu gerçekleştirmeye karar verir. 78 yaşında olan Carl Fredricksen, evine binlerce balon bağlayarak hayal ettiği Güney Amerika yolcuğuna çıkar. Ayrıca, Carl’a bu yolculuk boyunca tesadüfen tanıştıkları 8 yaşındaki Russel eşlik eder.

 

Amélie / Amelie

Film, kalp rahatsızlığı olduğu için, diğer çocuklardan uzak olarak büyüyen Amelie Poulain’in yaşadıklarını ele almaktadır. Paris’te garsonluk yaparak geçimi sağlayan Amelie’nin oldukça sakin ve yalnız bir hayatı vardır. Fakat, bu sakin hayatı, bir gün evinde bulduğu gizemli bir kutu ile tamamen değişime uğrar.

 

It Happened One Night / Bir Gecede Oldu

It Happened One Night, babasının zorla biriyle evlendirmeye çalışmasından dolayı New York’a kaçan Ellie Andrews’i konu almaktadır. New York’a geldiğinde Gable adında bir gazeteci ile tanışır ve zamanla birbirlerine aşık olurlar. 

 

Before Sunrise / Gün Doğmadan

Amerikalı Jesse, trenle Viyana’ya giderken Paris’e dönen bir öğrenci olan Celine ile tanışır. Uzun bir süre sohbet ettikten sonra aralarında şaşırtıcı bir şekilde bağ oluşur ve Jesse, Celine’yi kendisiyle birlikte Viyana’da trenden inmeye ikna eder. Ertesi sabah ABD’ye uçağı olduğu ve konaklama için yeterli parası olmadığı için, şehri birlikte dolaşarak zaman geçirirler. Gece ilerledikçe birbirlerine daha fazla bağlanan ikili, sabah olduğunda çok zorlu bir seçim ile karşı karşıya kalırlar.

 

Crazy Stupid Love / Çılgın Aptal Aşk

Film, iyi bir işi, güzel bir evi, harika çocukları ve Emily adında çok güzel bir karısı olan Cal Weaver’in hayatını ele alıyor. Ancak Cal’ın görünüşte mükemmel olan hayatı, karısı Emily’nin onu aldattığını ve boşanmak istediğini öğrendiğinde bir anda alt üst olur. Boşandıktan sonra flört etme konusunda oldukça başarısız olan Cal, Jacob Palmer sayesinde, kadınlara karşı nasıl davranması gerektiğini öğrenmeye başlar.

 

Titanic  / Titanik

Sinema tarihinin en unutulmaz yapımlarından biri olan Titanic, şüphesiz izleyen herkesi kendine hayran bırakmayı başarmıştır. İnsanların hiçbir şekilde batmayacağına inandığı Titanic, yola çıktıktan yaklaşık 4 gün sonra bir buz dağına çarpar ve işler felakete dönüşür. Başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’in yer aldığı film, 1998 yılında 14 farklı dalda Oscar adayı olmuştur.

 

Kaynak

 


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.