Öğrenci Kariyeri Banner

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta 7,6 Şiddetinde Bir Deprem Daha Oldu!

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta 7,6 Şiddetinde Bir Deprem Daha Oldu!

Son dakika: Kahramanmaraş Ekinözü'nde saat 13.24'te 7,6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi...

Bugün saat 13:24'te CNN TÜRK canlı yayını sırasında bir deprem daha meydana geldi. Depremin Diyarbakır, Ankara, Adana ve Malatya'dan da hissedildiği ifade edildi. Kandilli Rasathanesi'nin son paylaştığı bilgilere göre, Kahramanmaraş'ta 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

7,6 Şiddetinde Bir Deprem Daha Oldu!

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.6 büyüklüğündeki deprem bölgede ağır yıkım ortaya çıkardı. İlk belirlemelere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Hatay, Kilis olmak üzere toplam 912 kişi hayatını kaybetti. 

Bölgede bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin son paylaştığı bilgiye göre Kaharamanmaraş'ta 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre ise  Elbistan Kahramanmaraş'ta saat 13.24'te büyüklük 7.6 olan bir deprem daha meydana geldi. 

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Atar, yeni depremin artçı olmadığını, bağımsız bir deprem olduğunu ifade etti.

Tatar, "Bu kadar büyük bir deprem sonrasında dünyanın her yerinde revizeler yapılır. Bu deprem sonrasında 100'ün üzerinde, 3 tanesi 6.6 büyüklüğü üzerinde olmak üzere artçılar meydana geldi. Az önce aynı bölgede 7.6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Bunlar birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Ana şoklardan sonra 6.7, 6.6'ya kadar artçı sarsıntılar devam edecektir. Vatandaşlarımızın hasarlı binalara girmemelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.