Öğrenci Kariyeri Banner

Son Dakika! Günlük Kullandığımız Uygulamalara Gelecek Güncellemeler

Son Dakika! Günlük Kullandığımız Uygulamalara Gelecek Güncellemeler

Belki siz bu haberi okurken bu güncellemeler çoktan hayatımızdaki yerini aldı ya da ülkemizde kullanıma sunulmadı bile, bahsi geçen uygulamarın güncellemeleri biliyoruz ki bazı uygulamalar Türkiye'deki kullanıma göre ve pazar isteğine göre güncellemeleri getiriyor veya getirmiyor. Gerçek şu ki kendimizi yenilikler hazırlamalı ve bu yazıya girdiyseniz 2 dakikanızı ayırıp okuyabilirsiniz :)

 

ZOOM

zoom güncelleme

Zoom, hâlihazırda "Pro" seviyedeki hesapların kullandığı yapay zekâ destekli otomatik alt yazı desteğini ücretsiz hesaplar için de aktif hâle getirmeyi planlıyor. Canlı alt yazı özelliği, oturumun yöneticisi aktif hâle getirdiği takdirde tüm kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor ve bu hizmet şimdilik yalnızca İngilizce olarak sağlanıyor. Ayrıca Jen Hill Ürün Pazarlama Müdürü web sitesi üzerinden yaptığı açıklama da şu şekilde

“Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıları birbirine bağlama taahhüdümüzün bir parçası olarak, hizmet ettiğimiz tüm farklı toplulukların erişebileceği bir platform sağlamak için özelliklerimizi sürekli olarak geliştirmeye odaklandık. Tüm kullanıcılara sunduğumuz Zoom Meetings erişilebilirlik özellikleri arasında manuel alt yazı, klavye erişilebilirliği, çevirmen videosunu sabitleme veya spot ışıklandırma videosu, ekran okuyucu desteği ve bir dizi erişilebilirlik ayarı bulunmaktadır. Şimdi, çabalarımızı bir adım daha ileri götürmek istediğimizi ve "Canlı Altyazı" olarak adlandırdığımız otomatik altyazıları 2021 sonbaharında tüm kullanıcılarımızın kullanımına sunmak için çalıştığımızı duyurmaktan heyecan duyuyoruz.”

TWİTTER

twitter güncelleme

Twitter, kullanıcıların özel tweetler, bir topluluğa erişim, bültene abone olma, desteğini göstermek için rozet alma gibi ek özellikler için takipçilerinden ücret almasına olanak sağlayan Super Follow özelliğini duyurdu. İçerik üreticilerinin ve yayıncıların doğrudan takipçilerinden para kazanabilmesi için bu özelliği geliştiren Twitter, henüz ücret planına ilişkin bir açıklama yapmadı.

Öte yandan: Twitter, kullanıcıların belirli ilgi alanlarına göre gruplar oluşturma ve bu gruplara katılabilmeleri için Communities özelliğini duyurdu. Bu özellikle kullanıcılar, ilgi alanlarına göre gruplarda yer alırken bu konulara odaklanan daha fazla tweet görebilecek.

Twitter, bir kullanıcının bir dizi avantaj elde etmek için ayda 4,99 ABD doları ücret aldığı bir örnek gösterdi. Twitter, bunu içerik oluşturucuların ve yayıncıların doğrudan hayranları tarafından ödeme almalarına olanak tanımanın bir yolu olarak görüyor.

 

AMAZON

amazon güncelleme

Amazon, üretilen ürün ve süreçlerdeki kusurları ve anormallikleri analiz eden bir bulut hizmeti olan Amazon Lookout for Vision'ı duyurdu. 30 kadar temel görüntü kullanarak bir yapay zekâ modelini eğitebilen Lookout for Vision, saatte binlerce görüntüyü işleyebiliyor. Modeli eğitmek ve hizmeti kullanmak isteyen müşteriler, kullanım için saat başı ödeme yaparak hizmetten yararlanabiliyor.

FACEBOOK

facebook güncelleme

 Facebook'un ürün geliştirme ekibi, sözcüklerle uyumlu olarak önceden kaydedilmiş efektlerle rap müzik oluşturmayı sağlayan BARS uygulamasını test ediyor. Otomatik olarak önerilen kelimeler, meydan okuma modu ve serbest stil seçeneklerine sahip olan uygulamayla Facebook, rap müziğe yeni başlayanların ekipman ve prodüksiyon için çok fazla para harcamadan müzik yapmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.

ÖZGÜN İÇERİK


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.