Öğrenci Kariyeri Banner

Sizlere Çok İlginç Gelecek Dünya Gelenekleri

Sizlere Çok İlginç Gelecek Dünya Gelenekleri

Dünyada biririnden farklı yüzlerce gelenek var. Her birini yerinde deneyimlemek bizler için bir hayal olsa da bu geleneklerin en ilginçlerini sizin için derledik.

1)İskoçya

İskoçyalılar yılbaşından önce yaptıkları ve "Hogmanay" ismini verdikleri kutlamalarda "Clavie" fıçıları yapıp ateşe vererek yakma gecesi başlatıyorlar. Sonrasında tüm kasabayı ateş sönene kadar dolaştırılan bu clavielerin içinde ne var diye merak ediyorsanız cevap çok basit: zift ve talaş...

2)Endonezya

Eğer Endozeyda'da yaşayan Tidong topluluğundansanızi evlendikten sonra 3 gün boyunca tuvalete gidemezsiniz. Yeni evlenen çiftlere kötü şans getireceğinden korkulduğu için böyle bir geleneğe sahip ülkede sırf bu yüzden yeni evlilere çok az yiyecek ve su veriliyor.

3)Çek Cumhuriyeti

Biranın beden ve ruh sağlığına iyi geldiğini düşünen Çekler bira içinde yüzebilmek için özel havuzlara giriyorlar.

4)Danimarka

Eğer kendi doğum gününüzde bekarsanız, arkadaşlarınız tarafından tarçına bulanmaya mahkumsunuz. 16. yüzyıldan beri süregelen bu geleneğin seyehat etmekten evliliğe vakit bulamayan baharat tüccarlarından miras kaldığı söyleniyor.

5)Fransa

25 Kasım günü tüm Fransa'da bekar kadınlar tarafından "Sainte Catharine" kutlanır. Bekar kadınların koruyucu azizi olarak bilinen Sainte Catherine adına kutlanan bu günde 25 yaşına ulaşan kadınlar yeşil ve sarı renkli şapkalar giyerler.

6)Kore

Kore'de masadaki en yaşlı kişiden önce yemek yemeye başlamak çok büyük bir saygısızlık olarak kabul edilir. Öyle ki bir daha birisinin evine bir davet edilmeyebilirsiniz.

7)Tayland

Tayland'da insanlar ruhumuzun başımızda olduğuna inandıklarından orada insanların kafasına dokunmanız çok yanlış anlaşılmanıza sebep olabilir.

8)Avusturya

Eğer Avusturya'da bir restorandan kalkmak için 3 defa hesap istediğinizde garsonlar sizi duymaz ve hesabı getirmezlerse, ödeme yapmadan kalkabilirsiniz.

9) Çin

Çin'de birine hediye vermek istediğinizde o kişi bunu 3 defa reddedecektir. Bu hediyeyi istemedikleri anlamına gelmez. Yalnızca böyle davranmanın daha alçakgönüllü olmaya teşvik ettiğine inanıyorlar. 

10)Şili

Eğer bir gün Şili'de karnınız acıkırsa, hamburgeri bile çatal bıçakla yemek zorundasınız. Bu onlar için önemli bir sofra adabı.

11)İsveç

İsveç'te "lagom" denilen ve ne çok fazla ne çok az şeye sahip olmak anlamına karşılık gelen bu kavram hayatın her alanında uygulanıyor.  Her şeyi ölçülü yapmak, masada herkese yetecek şeyler bulundurabilmek gibi davranışlarla kendini belli eden bu kavrama uygun hareket etmek oldukça önemli. Bu felsefeyi detaylıca incelemek isterseniz: Mutlu Bir Yaşama Sahip Olmak İsteyenlere: Lagom Felsefesi

12)Yunanistan

Yunanistan'daysanız ve tarihi yerlere ufak bir gezinti yapmak istiyorsanız uymanız gereken bir kural var: topuklu ayakkabı giyemezsiniz.

13)Rusya

Rusya'da kirli araba kullanırsanız para cezası ödersiniz.

Özgün İçerik

 


Ezgi Nur Budak

MEF Üniversitesi-Psikoloji

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.