Öğrenci Kariyeri Banner

Siyah Beyaz Fotoğrafları Ücretsiz Renklendirmenin Yolu

Siyah Beyaz Fotoğrafları Ücretsiz Renklendirmenin Yolu

Her alanda olduğu gibi fotoğrafçılık da gelişen teknolojinin etkisinden kaçamadı. Böylece resim çekme ve düzenleme gibi birçok işlem, stüdyolara gitmeye gerek kalmadan belirli araçlarla düzenlenebiliyor. Bu işlemlerden birisi de geçmiş dönemlerde çekilen siyah beyaz resimlerin renklendirilmesidir.

Siyah beyaz fotoğraflar nasıl renklendiriliyor gelin birlikte bakalım.

Siyah beyaz fotoğraf renklendirme (Programsız)

1800’lü yıllar, fotoğrafçılık için bir dönüm noktası olarak kabul edildi. 1855’te James Clerk Maxwell’ın üç renkli yöntemle yaptığı ilk renkli fotoğrafıyla ve 1861’de Thomas Sutton’un çektiği ilk renkli manzara resmiyle birlikte günümüz fotoğrafçılığı ilk adımını atmış oldu. Tabii o dönem renkli resimlerin yaygınlaşması zaman aldı. Bu nedenle uzun bir süre daha fotoğrafçılıkta siyah beyaz görseller yaygın oldu.

Son yıllarda, özellikle sosyal medyanın yaygın hale gelmesiyle siyah beyaz fotoğrafların renklendirilmesi popüler bir konu oldu. İnsanlar arasında bunun için sadece Photoshop gibi bilgi gerektiren yazılımların kullanıldığına yönelik söylentiler var. Ancak sanılanın aksine işlem programsız olarak da gerçekleştirilebiliyor.

İnternette siyah beyaz fotoğraf renklendirme için çeşitli web siteleri bulabilirsiniz. Üye olmadan veya ödeme yapmadan tek bir tıkla istediğiniz resmi renklendirebilirsiniz.

İşte siyah beyaz fotoğraflarınızı renklendirmek için izlemeniz gereken adımlar:

Adım 1: İstediğiniz siyah beyaz görselleri renklendirmek için herhangi bir üyelik veya ödeme istemeyen ilgili web siteye buradan ulaşabilirsiniz.


Adım 2: Renklendirmek istediğiniz bir görseli ”Select a Photo” seçeneğine tıklayarak sisteme yükleme işlemini tamamlayınız. 

Adım 3: Görsel, hiçbir işlem yapmanıza ihtiyaç duymadan üç aşamada ve saniyeler içinde renklenecektir.
Adım 4: Son olarak ”Download” seçeneğine tıklayarak bilgisayarınıza indirebilir, ”Process another photo” sekmesine tıklayarak da farklı bir fotoğrafı daha renklendirebilirsiniz.

 

kaynak


Aysima Gel

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aysima Gel..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.