Öğrenci Kariyeri Banner

Sınav Kaygısını Yenmeye Yardımcı Olacak 5 Adım

Sınav Kaygısını Yenmeye Yardımcı Olacak 5 Adım

Sınav kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin sınav esnasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygı olarak tanımlanır.

Peki sınav kaygısını nasıl yenebiliriz? İşte size yardımcı olacak 5 adımı şöyle sıraladık.

1- Düşünce Ve İnançları Sorgulamak

Gerçekçi olmayan düşünme alışkanlıklarını yeniden değerlendirmek, kendi gerçeğinin farkına varmak ve onları kabullenmek.

 

2- Kaygıyı Bastırmaya Değil, Onu Kabul Etmeye Ve Tanımaya Çalışmak

Kaygı bastırıldıkça büyüyen ve huzursuzluk yaratan bir duygudur. Bastırmak yerine kabullenmek bu duyguyla savaşmaya ve onu yenmeye yardımcı olur.

 

3- Negatif Düşüncelere Yer Vermemek

Negatif düşünmek korkunun büyümesine ve başarının ertelenmesine sebep olur. Unutmayın inanmak başarmanın yarısıdır. Pozitif düşünmek sizi motive edecektir.

 

4- Pratik Yapın

Pratik yapmak, kişiye hem ortam hem de sorular hakkında bilgi verir. Ayrıca sınav süresini verimli kullanmak anlamında da yardımcı olur. Bu sayede, sınav gününde neler olabileceği hakkındaki kaygılı düşünceler ortadan kalkar.

5- Başarı Baskısından Kurtulma

Kendimize inanmalıyız ama kendimizi şartlandırmamalıyız. Başarı baskısı kişiyi takıntılı hale getirir ve motivasyonunu olumsuz yönde etkiler.

 

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Nur Erler tarafından oluşturulmuştur.


Nur  Erler

Kitaplara kulak ver, yıllar önce yazılmış o sözcüklerin sana anlatacak çok şeyi var. Giresun Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.