Öğrenci Kariyeri Banner

Sınav Haftası Hayatta Kalma Önerileri

Sınav Haftası Hayatta Kalma Önerileri

Yatmadan önce yapacak bir şeyler planlayın

ajanda, amaç, beyaz tahta içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Bazen, düşene kadar çalışmanız gerektiğini hissediyorsunuz ve eğer yapmazsanız yeterince çalışmıyorsunuz. Her zaman uyumaya başlamadan önceki veya yarım saat boyunca, beynimi gevşetmek ve sevdiğim bir şeye odaklanmak için rahatlatıcı bir şeyler planlamaya çalışıyorum. Bu bir TV şovu veya bazı YouTube videoları ya da kitap okumak gibi ekranda olmayan bir şey olabilir.

 

Daha küçük hedefler içeren kontrol listeleri yapın

ahşap yüzey, ajanda, çizelge içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Ulaşmak için ihtiyacınız olan tüm büyük şeyleri küçük küçük hedeflere ayırmaya çalışın. 'Ders kitabının A Bölümünde flaş kartlar yapmaya' karar vermek yerine, bunu daha da parçalayan bir kontrol listesi yapın (örn. 1-3. Sayfalardan, 4-6. Sayfalardan, 7-9. Sayfalardan flaş kartlar yapın, vb.) .). Ayrıca günlük planınıza 'uyanmak' veya 'öğle yemeği yemek' gibi sıradan görevler ekleyin ve bunları da işaretleyin. Kendinizi çok daha üretken hissettirecek ve her bir parçayı işaretleyebilmek tatmin edici.

 

Alfabeyi gevşetme

adam, ayakta, bakmak içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Eğer paniğe kapılmış veya bunalmış hissediyorsanız, durun, kendinize biraz zaman ayırın ve beyninizi basit bir şeye odaklayın. Bunu yapmanın yararlı bir yolu, bir kategori (yani başkentler, ülkeler veya hayvanlar) düşünmek ve ardından alfabeyi harf harf incelemek ve bu kategoride her harfle başlayan bir şey düşünmektir. Her harfle başlayan bir kelime düşünmeye o kadar çok odaklanırsınız ki, beyninizde dolaşan diğer tüm şeylerden kendinize bir mola verirsiniz.

 

Sosyal medyayı sık sık kontrol etmeyin

anonim, bakış açısı, cep telefonu içeren Ücretsiz stok fotoğraf

 Uzun süre gözden geçirirken, kendimi telefonuma çok sık bakarken buluyorum, sırf o tweet'i, o Instagram gönderisini veya o videoyu kontrol etmek için… anlıyorsunuz. Gözden geçirirken telefonunuzu yanınızda bulundurmak yerine, göremeyeceğiniz bir yere koyun, ardından her şeyi suçlu hissetmeden kaydırmak için yarım saat veya bir saat içinde programlayın.

 

Gerçekten önemsiz bir şeye odaklanın

bilgisayar, Çay, dizüstü bilgisayar içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Her zaman yaptığınız o gerçekten küçük sıradan görevlerden birini alın ve gerçekten ona odaklanın. Bu özellikle dişlerinizi fırçalamak veya sıcak bir içecek yapmak için geçerlidir - düşünmeden bile yapabileceğiniz küçük şeyler. Bunun yerine, ona derinlemesine odaklanın ve SADECE BİR ŞEY HAKKINDA DÜŞÜNÜN. 

ÖZGÜN İÇERİK


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.