Öğrenci Kariyeri Banner

Sevdiklerinizle İstanbul'da Gezebileceğiniz En Güzel 5 Yer

Sevdiklerinizle İstanbul'da Gezebileceğiniz En Güzel 5 Yer

Pek çok tarihi yapısı, kalabalığı ve güzelliğiyle dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul'da bulunan tüm güzellikleri detaylı bir şekilde görmek isteseniz belki de ömrünüz bile buna yetmez. Bunca güzelliğin içinde sevdiklerinizle beraber güzel zaman geçirebileceğiniz en popüler noktaları sizler için bir araya getirdik.

1- Kız Kulesi

Kız Kulesi İstanbul

Vakit geçirmek ve sevdiklerinizle gezmek için en güzel yerlerden biri olan Kız Kulesi, İstanbul'un en merkezi noktalarından biri olan Üsküdar'da bulunur. Kız Kulesi'ni ziyaret etmek oldukça ucuz olmakla birlikte şu an için ücreti 30 lira öğrenciler içinse 15 liradır. Ziyarete ise 09:00 - 19:00 saatleri arasında açıktır. 

2- Gülhane Parkı

Gülhane Parkı

İstanbul'da yapılabilecek aktivitelerden biri de Gülhane Parkı'ı turlamaktır. Yine tarihi bir yapıya sahip olan Gülhane Parkı aşırı büyük olması ve yeşil görüntüsüyle dünya standartlarında bir park olarak anılabilir. Giriş ücretsiz olmakla birlikte 24 saat açıktır. Konum olarak da Eminönü'ne çok yakın bir noktada yer almaktadır. Gülhane Parkı'na yol tarifi almak için aşağıdaki haritadan yardım alabilirsiniz.

3- Miniatürk

Miniatürk

Küçük bir Türkiye turu niteliğinde olan Miniatürk her gün 9:00 - 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Her gün açık olan Miniatürk'e giriş için ise tam 10 öğrenci 5 lira gibi sembolik bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Yol tarifi için ise aşağıdaki haritadan yardım alabilirsiniz.

4- Galata Kulesi

Galata Kulesi

İstanbul denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Galata Kulesi, Karaköy’de bulunur ve şu an müze olarak ziyaret edilebilmektedir. İçerisinde çeşitli işletmelerin de yer aldığı kulenin tepesinden eşsiz bir İstanbul manzarası izleme imkanınız vardır. Galata Kulesi'ne giriş 100 lira olsa da Müzekart sahipleri ücretsiz olarak ziyaret edebilmektedir. Ziyaret saatleri ise 8.30’dan gece 0.00’a kadardır.

Özellikle Karaköy etrafında gezmek için Karaköy'de Gezilecek Tarihi Mekanlar ve Müzeler isimli yazıma da göz atabilirsiniz.

5- İstanbul Modern Sanat Müzesi

Pek çok resim, heykel ve benzeri sanat eserinin sergilendiği İstanbul Modern sosyal medyada da pek çok kişinin ilgi odağı noktalardan birisidir. Pazartesi günleri kapalı olan İstanbul Modern saat 10.00 - 18.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmekle birlikte tam 36 öğrenci 21 liraya ziyaretçi kabul etmektedir.

İstanbul Modern'e ulaşmak için aşağıdaki haritadan yol tarifi alabilirsiniz.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.