Öğrenci Kariyeri Banner

COVID-19 Hapı İçin Acil Kullanım İzni İsteniyor!

COVID-19 Hapı İçin Acil Kullanım İzni İsteniyor!

Merck isimli ilaç şirketinin geliştirdiği COVID-19 hapı için ABD Gıda ve İlaç Kurumu'na başvuru yapıldı. Şirket, başvuruda geliştirilen ilaç için acil kullanım onayı istedi. Hapların seri üretimine de başlandı.

Dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Merck, koronavirüs salgınıyla mücadele için geliştirdiği ilacı ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) sunduğunu söyledi. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, acil kullanım onayı istenen ilaçla ilgili prosedür tamamlanırsa, COVID-19'la mücadelede yeni bir dönem başlamış olacak.

Tedavi sürecini iyileştiren ilaç, bugüne kadar yapılan faz çalışmalarında da olumlu sonuçlar verdi. Bu ilaç sayesinde koronavirüsün ayakta atlatılması sağlanıyor, hastaneye yatışlarda yüzde 50'ye varan düşüşler sağlanıyordu. FDA'nın onay vermesi durumunda bu ilaç, satın alındığı tüm ülkelerde aktif olarak kullanılmaya başlayacak.

İlaç şirketin CEO'su yaptığı açıklamalarda, olağanüstü bir süreçten geçildiği ve bu yüzden de hızlı olunması gerektiğini dile getirdi. Faz-3 çalışmalarının derlenmesinden 10 gün sonra harekete geçildiğini ifade eden Davis, FDA'ya başvuruda acele etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yapılan son açıklamalara göre 2021 yılı sonuna kadar 10 milyon adet hap üretimi gerçekleşecek. Beklenen onay gelmez ise onca ilaç çöpe gidecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak için tıklayını


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.