Öğrenci Kariyeri Banner

Seçimin Ardından Google'da En Çok Aratılan Kelimeler Belli Oldu!

Seçimin Ardından Google'da En Çok Aratılan Kelimeler Belli Oldu!

Son birkaç aydır tüm Türkiye'nin gündeminde genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimi vardı. Dün gerçekleştirilen ikinci tur seçimleri ile bu dönemi geride bırakmış bulunuyoruz. 

Yayınlanan Google Trends verilerine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Türkiye’de en çok yapılan aramalar arasında ‘euro’, ‘Pirus Zaferi ne demek’ ve ‘döviz’ yer aldı.

Türkiye En Çok 'Seçim Sonuçları'nı Arattı

Sputnik'ten Turan Salcı'nın haberine göre, Google Trends verilerinde Türkiye’deki seçimler birçok ülkede en çok aratılan kelimeler oldu. Türkiye’de ise ‘euro’, ‘Pirus Zaferi ne demek’ ve ‘döviz’ en çok aratılan kelimeler arasında ilk üçte yer aldı. Diğer en çok aratılan kelimeler ise ‘Selahattin Demirtaş’ ve ‘Mansur Yavaş’ oldu.

28 Mayıs’ta en çok aratılan kelime ise ‘Seçim sonuçları’ oldu. 28 ve 29 Mayıs’ta ‘Türkiye’deki seçimler’ araması birçok ülkede ilk sırada yer aldı. Bu ülkeler arasında; Rusya, Almanya, Yunanistan ve Suudi Arabistan da yer alıyor. Bu arama ABD, Birleşik Krallık, İsviçre, İtalya ve Ukrayna’da da üst sıralarda.

Dünyada Google’da ‘Erdogan’ araması yapanların sayısı da oldukça yüksek. ‘Erdogan’ kelimesini en çok aratan ülkeler; Belçika, Çekya, Finlandiya, Hollanda, İsveç ve Macaristan olarak kaydedildi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.