Öğrenci Kariyeri Banner

Sadece Yazı Yazarak Dolarla Para Kazanmanızı Sağlayacak Yöntemler

Sadece Yazı Yazarak Dolarla Para Kazanmanızı Sağlayacak Yöntemler

Günümüzde internetin ve teknolojinin gelişimiyle birlikte yaptığımız işleri tüm dünyaya sunmak ve evimizden uluslararası bir çalışan olmak mümkün hale geliyor. Bu sunduğumuz hizmetleri yurt dışına sunabildiğimiz için onların para birimiyle ödemeler almak da mümkün hale geliyor.

İşte yıllardır internet sitelerinde girilen blogların hazırlanması ve site içeriklerinin genişletilmesi verilen hizmetlerden biri olduğu için siteler üzerine yazılar yazarak para kazanmamız da mümkün.

İnternet Sitesi Yazarlığı İçin Ne Gerekir?

İnternet Sitesi Yazarlığı İçin Ne Gerekir

Öncelikle yazı yazmaya başlamadan önce bu işin amacını kavramamız lazım. Girilen içeriklerin amacı sitemizin Google'da öne çıkması ve sitenin daha fazla kişi tarafından ziyaret almasını sağlamaktır. Bunun için bilmemiz gereken birkaç önemli kavram bulunmaktadır; dil bilgisi kuralları, yaratıcı yazarlık ve SEO gibi.

SEO hariç tüm kavramlar normal yazarlıkta gerekli olan şeyler olduğu için internette bu işi yapmamız için gereken tek şey SEO hakkkında bilgi sahibi olmaktır. SEO demek Google'da öne çıkmamızı sağlayan tüm etkenler demektir.

Sizler İçin Ücretsiz SEO Eğitimi Yayınlıyoruz

Sizler İçin Ücretsiz SEO Eğitimi Yayınlıyoruz

Udemy'de bulunan bu eğitim sayesinde temel SEO kavramları hakkında bilgi sahibi olabilir ve internet üzerinde yazı yayınlamak için gerekli en önemli konu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Udemy üzerinden ücretsiz yayınlanan bu kurs sertifika vermemektedir ancak kursu hesabınıza bir kere kaydettikten sonra istediğiniz zaman erişebilmektesiniz.

Kursa Katıl

Dolarla Para Kazanmak Nasıl Oluyor?

Dolarla Para Kazanmak Nasıl Oluyor

En başta bahsettiğimiz gibi bu hizmeti kime sağlarsanız onun biriminden ödeme alabiliyorsunuz. Bu sebeple bu işi Türkiye'de yaptığınızda alacağınız para Türk Lirasıyla oluyorken yurt dışına yaptığınızda Dolar, Euro gibi o ülkelere ait para birimleriyle olmaktadır.

Yaptığımız İşi Yurt Dışına Nasıl Satarız?

Yaptığımız İşi Yurt Dışına Nasıl Satarız

Yaptığınız iş bir hizmet olduğu için yurt dışına internet üzerinden aktarmak mümkündür. Müşteri bulmak içinse fiverr.com gibi sitelerde açılmış ilanlara bakabilir ya da böyle bir hizmet veriyorum şeklinde kendiniz ilan açabilirsiniz. Bu sitelerin çalışma mantığı tamamen hizmet alma-verme üzerine kurulu olduğu için bir pazaryeri gibi düşünebilirsiniz.

İşi almadan önce kaç paraya hazırlayacağınız gibi konular net olduğu için hangi para biriminde ödeme alacağınızı da doğal olarak belirlemiş oluyorsunuz. Tek bir dezavantajlı kısım olabilir, içeriği yabancı kişilere vereceğiniz için sizden farklı dillerde içerikler yazmanızı isteyebilirler ancak sitedeki ilanların büyük çoğunluğu zaten İngilizce'dir.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.