Öğrenci Kariyeri Banner

Saçıyla Başı Dertte Olanlara: Zeytinyağının Saç İçin 5 Önemli Faydası

Saçıyla Başı Dertte Olanlara: Zeytinyağının Saç İçin 5 Önemli Faydası

Pek çoğumuz saçımızdan muzdarip durumdayız ve özellikle pandemi süreciyle birlikte saç sorunlarımız da artmaya başladı. Ben de bu yazımda mat, nemsiz, uzamayan, gücünü kaybeden ve dolaşık saçlar için zeytinyağının 5 önemli faydasına değineceğim.

Keyifli okumalar diliyorum!

1. Saçı Yumuşatır

saç ve zeytinyağı

Evet, yanlış duymadınız zeytinyağı saçınızı yumuşatır ve onun sayesinde eski dolaşık olan saçınızdan eser kalmayacak. Zeytinyağı, saçınızı o kadar yumuşak yapar ki adeta ipek gibi saça kavuşursunuz.

2. Saçı Parlatır

saçı parlatır

Mat saçından şikayet edenlerin imdadına zeytinyağı hızır gibi yetişir. İçerisinde bulunan A ve E vitamini sayesinde artık mat olan saçınıza elveda diyebilirsiniz. Haftada 1 kere nemli saçınıza zeytinyağı uyguladığınızda gözlerinize inanamayacaksınız.

3. Saçın Uzamasını Sağlar

saçın uzamasını sağlar

Saçım uzamıyor diye şikayet edenlerden misiniz? Nemli saçınıza yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ile masaj yapın ve ardından 30 dakika kadar bekledikten sonra saçınızı yıkayın. 2 haftada bir yapılan bu uygulama ile saçınız uzamaya başlayacaktır.

4. Saçın Nem Oranını Dengeler

saçın nem oranını dengeler

Zeytinyağının içerisindeki vitaminler, mineraller ve diğer besin değerleri sayesinde saçınız ihtiyaç duyduğu neme kısa sürede kavuşacaktır. 

5. Saçı Güçlendirir

saçı güçlendirir

Pandemi süreciyle birlikte ne yazık ki saçımız da ne yazık ki eski gücünü kaybetti. Saçımı nasıl tekrar güçlü bir hâle getirebilirim diye düşünüyorsanız nemli saçınıza zeytinyağı uygulayarak saçınızın eski gücüne sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

 

KAYNAK


Rezzan Açıkgöz

İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.