Öğrenci Kariyeri Banner

Rowling'in Doğum Gününe Özel: Harry Potter Nasıl Oluştu?

Rowling'in Doğum Gününe Özel: Harry Potter Nasıl Oluştu?

Joanne Rowling, 31 Temmuz 1965'te Chipping Sodburry, İngiltere'de doğdu.  Harry Potter serisinin dışında dört romanı daha yayımlanan Rowling’in ilk eseri ise 6 yaşındayken yazdığı "Tavşan" adlı hikâyesidir.

Biz insanlar günlük yaşamdaki büyük ve küçük dertlerimizi çözebilmek için hayatın içinde çabalayıp dururuz. Boşanma ve annesinin ölümü ile Rowling çok ciddi bir depresyona girer ve bir gün sıkıntılarından kurtulabilmek,yaşadığı yeri değiştirmek için bir tren yolculuğuna çıkar. Tabii bu tren yolculuğunun onu, dünyanın en zengin insanlarının yer aldığı listeye girmesini sağlayacağını bilmez. Manchester'dan Londra’ya yaptığı bir tren yolculuğunda yanında kalemi olmadığı için zihninde Harry Potter karakterini tanımlamaya başlayan  Rowling; bu yolculuk sırasında hepimizin çok sevdiği “Harry Potter” serisinin temelini atmış, neredeyse bütün karakterleri düşünmüş, o büyülü dünyayı oluşturur.

Bu tren yolcuğunda başladığı Harry Potter hikâyesini tamamlaması ise tam beş yılını alır. Bu süre içinde kafelerde bu eşsiz kitap serisini tamamlar.  1995 yılında nihayet Harry Potter ve Felsefe Taşı, el yazması metnini bitirdi ve yayınevlerine yollamaya başlar ancak yayınevlerinden gelen geri bildirimler hiç olumlu değildir. Tam 12 yayınevinden ret yese de küçük bir yayınevi olan Bloomsbury Yayınevi’nin sahibinin küçük kızının, hikâyeyi okuyup beğenmesi ile birlikte kitabın basılmasına kararı verilir.

Kitap basılırken ise yayınevi, kadın bir yazarı kimsenin okumak istemeyeceğini düşünerek erkek bir isim belirlemesini ister. O da  J.K Rowling markasını ve Harry Potter serisini oluşturur, böylece kitaplarını okuyanlara Hogwarts’ a giden yolu açmış olur.

Kaynak

Kaynak


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.