Öğrenci Kariyeri Banner

Robot Şef Flippy İş Başında!

Robot Şef Flippy İş Başında!

COVID-19 salgınının neden olduğu ekonomik hasar, yalnızca son yedi ayda tüm dünyada yüz binlerce lokantanın temelli kapanmasına neden oldu. Ancak Miso Robotics Robot Şef Flippy’nin geliştiricileri, bu duruma el attığını el attığını belirttiler.binlerce restoranın tam olarak kapanmasına neden oldu. Ancak Miso Robotics Robot Şef Flippy’nin geliştiricileri, bu duruma el attıklarını belirterek piyasaya çok farklı bir çözüm önerisi getirdi. 
İşte karşınızda 18 yemek çeşidi yapabilen ve patates de kızartabilen robot şef: Flippy!

Miso Robotics’in kurucusu ve CEO’su Buck Jordan, Engadget ile yaptığı bir röportajda; tam servis, ikram servisinden paket servis ve teslimata geçişin birçok restoranın gelir kaybetmesine ve sadece ayakta kalmaya çalışmasına neden olduğunu söyledi. UberEats gibi teslimat uygulamalarının her siparişi %30'dan fazla azalttığını dikkate almaya değer. Bu nedenle şirket salı günü Flippy’nin en son sürümünü dünya çapında ticari olarak satışa sunduğunu duyurdu. Başlangıç ​​olarak şirket, ChefUI yazılımını mutfak çalışanlarına duyarlı, iletişim ve iş akışı konusunda yardımcı olacak şekilde optimize etti. Bu sistemle yemek servisi çalışanları sadece pişirme için hangi siparişlerin sırada olduğunu görmekle kalmayacak aynı zamanda Intel Real Sense kameralarının entegrasyonu sayesinde yiyeceklerin iç sıcaklığını da izleyebilir, az pişmiş yiyeceklerin servise girmesini önleyebilir ve hatta siparişlerin hazırlanması için kuyruğu bile düzenleyebilir.

Jordan, patates kızartmasının pişme süresinin hamburgere göre 10 dakikaya kıyasla yaklaşık 3 dakika sürdüğünü belirtiyor. Normal şartlarda patates kızartması hamburger hazır olmadan önce 7 dakika boyunca ısıtma lambasının altında beklemek zorunda fakat Robot Şef hamburger pişirilmeden sadece 3 dakika önce kızartmaları yağın içerisine koyacağını bilecek.

Flippy bugün tandır tavukta dahil olmak üzere 18 farklı yemek hazırlayabilir. Ancak üretici firma, Miso tarafından geliştirilen gelişmiş bir makine öğrenme sistemi sayesinde robot eğitilebildiğinde becerilerinin artırılabileceğini vaat ediyor.

Diğer şeflerle yan yana çalışırken ise koronavirüs enfeksiyonu riskini kısmen  de olsa azaltmaya yardımcı olmak için Flippy’ye bir cam bölme takılabilir. Robotun pişirme işlemi sırasında nefes alan personelden izole edilmesine yardımcı olacaktır. Robot Şef’in ayrıca NSF güvenlik sertifikası aldığını belirtmekte fayda var.


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.