Öğrenci Kariyeri Banner

Rekabete Yeni Bir İsim: Xiaomi Automobile

Rekabete Yeni Bir İsim: Xiaomi Automobile

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin otomobil sektörüne giriş yapmak istediği uzun süredir gündemdeydi. Reuters, Mart ayında Xiaomi’nin elektrikli araçlar (EV’ler) üretmeyi planladığı, akıllı mobilite yarışına katılan son teknoloji firmasının Xiaomi olacağı haberlerini duyurmuştu. 

Bu konuda önemli bir adım atıldı. Business Insider’ın haberine göre Xiaomi’nin kurucu ortağı ve CEO’su Lei Jun grubun elektrikli araç segmenti için bir otomobil şirketi kurduğunu söyledi. Açıklamaya göre Xiaomi Automobile için yasal işlemler tamamlandı.

Şirket, şu ana dek 20 bin kişinin başvuru yapmış olmasına rağmen 300 kişilik bir ekip kurdu.

Xiaomi, elektrikli araç sektörü için önümüzdeki 10 yıl içinde toplamda yaklaşık 10 milyar dolar yatırım yapmayı düşünüyor. Xiaomi’nin CEO’su olan Lei Jun, şirketin elektrikli araç işine de başkanlık edecek.

Lei Jun “Karar, tüm ortaklarımız arasında sayısız müzakere turundan sonra alındı ​​ve bu, hayatımın son büyük girişimcilik projesi olacak. Tüm kişisel itibarımı ortaya koymaya ve akıllı elektrikli aracımızın geleceği için savaşmaya hazırım! Xiaomi elektrikli aracının başarısı için ekibime liderlik etmeye kararlıyım” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta Xiaomi, otonom sürüş teknolojisi şirketi Deepmotion’ı satın aldı. Satın alma, şirketin otonom sürüş teknolojileri geliştirme çabalarını artırmayı amaçlıyor. Tech Node tarafından yayınlanan bir rapora göre ise şirket şu anda elektrikli araç projesi için 500 uzmandan oluşan bir ekibe sahip olabilir. Şirketin ilk elektrikli aracının ne zaman çıkacağı hakkında net bir bilgi olmasa da Xiaomi'nin bu segmente yatırım yaptığını görüyoruz.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.