Öğrenci Kariyeri Banner

Rekabet Kurumu Çiçeksepeti'ne Soruşturma Açtı!

Rekabet Kurumu Çiçeksepeti'ne Soruşturma Açtı!

Rekabet Kurumu, teknoloji firmalarını yakından izleme kararı almış durumda. Bu süreçte özellikle kendi sektörlerinde güçlerini artıran şirketler, sık sık kurumun incelemesi altına giriyor. En sonunda Çiçeksepeti de Rekabet Kurumu tarafından başlatılan bir soruşturma ile karşı karşıya kaldı. Rekabet Kurumu, söz konusu soruşturmayı 4054 sayılı kanunu gerekçe göstererek başlattı.

Çiçeksepetine Soruşturma

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada:

"Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ’nin platform hizmetlerini üçüncü taraflara kapatmak ve kendi bayileri lehine davranışlarda bulunmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesini ihlal ettiği iddialarına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. 
Önaraştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 11.01.2024 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 24-03/23-M sayı ile karar vermiştir."

Rekabet Kurumu, daha önce de Çiçeksepeti'ni hedef alan bir soruşturma başlatmıştı. 2021'de sonuçlanan bu soruşturmada Çiçeksepeti, rekabet sorunlarına yönelik çeşitli taahhütlerde bulunmuş ve Rekabet Kurumu tarafından kabul edilmişti.

O dönemdeki soruşturmanın temel gerekçesi, Çiçeksepeti'nin bayilere yönelik rakip çevrim içi çiçek satış siteleri ile çalışmama yönündeki sözlü uyarıları, özel günlerde yüksek satış hedefi koyma, fazla çiçek ve sarf malzemesi gönderimi uygulamalarıyla rekabetin zorlaştırılmasıydı.

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.