Öğrenci Kariyeri Banner

Gençlere Yazılım Dünyasının Kapıları Aralanıyor!

Gençlere Yazılım Dünyasının Kapıları Aralanıyor!

Ankara Kalkınma Ajansı'nın yeni programı, yazılım sektörüne 200 genç yetenek kazandıracak.

Ankara Kalkınma Ajansı, yazılım sektörüne nitelikli genç yetenek kazandırmak amacıyla "İstihdam Garantili Nitelikli Genç Yazılımcı Yetiştirme Destek (GENÇİS) Programı'nı hayata geçirdi. Program, Ankara ve geçtiğimiz yılda yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde, 15-34 yaş arasındaki gençlere yönelik.

Programa, üniversitelerin sayısal bölümlerinden lisans mezunu olan ve son iki yılda sosyal güvenlik kuruluşlarına kayıtlı olarak herhangi bir yerde 6 aydan fazla sigortalı olarak çalışmamış gençler başvurabiliyor. Programa seçilen gençler, algoritmalar, ön ve arka yüz geliştiriciliği, yazılım geliştirme metotları, versiyon kontrol sistemleri gibi yazılım alanında ihtiyaç duyulan konularda 6 ay eğitim alacak.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan gençler, bölgenin ihtiyacına göre yazılım, savunma sanayisi, havacılık ve tıbbi cihazlar gibi çeşitli sektörlerde istihdam edilecek.

“Amaç gençleri nitelikli sektörlere yönlendirmek”

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, gençleri nitelikli sektörlere yönlendirmeyi amaçlayan GENÇİS Programı'na 100'den fazla başvuru yapıldığını açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla bölgenin ve depremden etkilenen yerlerin potansiyelini belirleyerek, inovatif ve etkili mekanizmalarla kalkınmayı desteklediklerini belirtti. Doğrukök, genç istihdamının bölge kalkınmasında kilit bir araç olduğuna vurgu yaparak, yaptıkları istihdam ihtiyaç analizi çalışmasında yazılım sektörünün en çok talep edilen alan olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

GENÇİS Programı ile gençleri daha verimli ve nitelikli sektörlere yönlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Doğrukök, insana uygun iş fırsatlarıyla iş gücü piyasasına aktif katılımı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Analitik düşünmenin önemine dikkat çeken Doğrukök, "Tam bağımsız Türkiye için, geleceğin yetkinliklerine sahip, bilgi ve teknolojiyi üretebilen gençlere ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.