Öğrenci Kariyeri Banner

Popüler Web Sitelerinden ChatGPT'ye Erişim Yasağı!

Popüler Web Sitelerinden ChatGPT'ye Erişim Yasağı!

OpenAI, ChatGPT 'yi eğitmek için kullandığı GPTBot için güncelleme yaptıktan sonra bazı popüler web siteleri erişim yasağı kararı verdi.

Ünlü yapay zeka firması OpenAI, yakın zamanda ChatGPT’yi eğitmek için kullandığı GPTBot’a yeni güncellemeler getirdi. Bu kararın ardından tepkiler peş peşe geldi. Bazı popüler web siteleri, ChatGPT için kullanılan GPTBot’u engelleme kararı aldı.

Web Sitelerinden ChatGPT‘yi Eğiten GPTBot İçin Erişim Yasağı Kararı!

GPTBot, OpenAI'in ChatGPT gibi yapay zeka modellerini eğitmek amacıyla web sayfalarını okumak için kullandığı bot olarak biliniyor. Bu hafta başında bazı ünlü web siteleri, GPTBot’un içeriklerine erişimini engellemeyi düşündüklerini belirtti. Bunun içinse çevrimiçi belgelendirme sitesine eklenen GPTBot’un detaylarını sebep gösterdiler.

Yeni güncellemeye göre OpenAI, GPTBot tarafından taranan web sayfalarının gelecekteki modellerini geliştirmek için kullanabilecek. Böylece sürekli güncel veri akışının, yapay zeka modellerinin daha doğru şekilde eğitilmesine olanak sağlanacak. Ancak bazı web siteleri buna karşı çıktı.

GPTBot'a engel getirme kararı alan siteler, OpenAI’ın eğitim kazılarını engellemek istiyor. Ancak görünüşe göre GPT-4 bu durumdan etkilenmeyecek. Ancak OpenAI, yıllar önce zaten hiçbir duyuru yapmaya gerek duymadan web sitelerini okuyarak Eylül 2021 sonuna kadar olan verileri topladı.

GPTBot’un siteler tarafından engellenmesi, bir sitenin verilerinin gelecekteki tüm yapay zeka modellerini eğitmeyeceğinin garantisini veremez. Ayrıca içinde bulunduğumuz yapay zeka çağında büyük dil modellerinin engellenmesi ileride bazı büyük sorunlara da sebep olabilir.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.