Öğrenci Kariyeri Banner

Plug-in Hibritler 'Koyun Kılığına Girmiş Kurttur'

Plug-in Hibritler 'Koyun Kılığına Girmiş Kurttur'

Plug-in hibrid araçlar, takılarak veya bir benzinli ya da dizel motor aracılığıyla takılarak yeniden şarj edilen bir elektrik motoruyla çalıştırılır.
Yeni araştırmaya göre, plug-in hibrit otomobillerden karbondioksit emisyonları, resmi testlerin önerdiğinden iki buçuk kat daha yüksek. Yeni araba satışlarının% 3'ünü oluşturuyorlar. Ancak, Transport- Environment  ve Greenpeace gruplarından alınan analizler, bunların km başına ortalama 120 g CO2 yaydığını gösteriyor. 
Plug-in hibrit elektrikli araçlar (PHEV'ler), harici bir kaynaktan şarj edilemeyen geleneksel araçlara ve geleneksel hibritlere düşük karbonlu bir alternatif olarak satılıyor ve giderek daha popüler hale geliyor.
Yeni araştırma, hükümetin 2035'ten 2030'a kadar yeni benzinli, dizel ve konvansiyonel hibrit otomobillerin satışına yasak getirilip getirilmeyeceğini değerlendireceğini yayınlandı. 


"Resmi" vs "gerçek dünya"
Görünen o ki bir önerinin, plug-in hibritlerin 2035 yılına kadar devam etmesine izin verilerek yeni satışların devam etmesine izin verilmesi gerekiyor. Bunun nedeni, tamamen elektrikli bir araç olarak 20 ile 40 millik bir menzil sunabilmeleri ve bu nedenle potansiyel olarak diğer araçlardan önemli ölçüde daha az kirletici olmalarıdır.


Ancak Transport- Environment ve Greenpeace'in bu yeni analizi, üreticiler tarafından talep edilen karbondioksit tasarruflarına benzer bir şey sunmadıklarını gösteriyor. Resmi testler, plug-in hibridlerin km başına ortalama 44g CO2 saldığını gösteriyor. Bu testler bir devre üzerinde yürütülür ve düzenleyicilerin "normal" olarak kabul ettiği şekilde sürülen araçlardır. Ancak rapora göre gerçek rakam km başına 120 gr.
Baskı grupları, Avrupa'daki yaklaşık 20.000 plug-in hibrit sürücüden toplanan yakıt verimliliği hakkında "gerçek dünya" dedikleri verileri analiz ettiler. Bu verilere göre, bir plug-in hibridin ömür boyu emisyonları ortalama 28 ton CO2 civarındadır. Karşılaştırıldığında, ortalama benzinli veya dizel otomobilin ömrü boyunca yakıttan 39 ila 41 ton CO2 saldığı tahmin edilmektedir, geleneksel bir hibrit tipik olarak 33 ton gibi daha fazla yayacaktır. Bu rakamlara göre, bir plug-in hibrid, tipik bir benzinli veya dizel otomobilde yalnızca yaklaşık üçte bir emisyon azaltımı sağlayacak - resmi tahminlerden çok daha az.

 

Motor endüstrisi, laboratuvar testlerinin her zaman gerçek dünya kullanımını yansıtmadığını kabul ediyor, ancak raporu iki yıllık bir testten gelen emisyon verilerini kullandığını söyleyerek eleştirdi.
Society of Motor'un CEO'su Mike Hawes, "PHEV'ler, daha uzun, şehir dışı yolculuklar ve kentsel alanlarda pil gücü için genişletilmiş menzil ile eşleşebilen birkaç başka teknolojinin esnekliğini sağlıyor, emisyonları azaltıyor ve şehir hava kalitesini iyileştiriyor," dedi.
Menzil ve performansın artmaya devam edeceğini ve onları "tamamen elektrikli bir araç için temel bir atlama taşı" haline getireceğini umduğunu söylüyor. Greenpeace ise PHEV'leri "otomobil endüstrisinin koyun kılığına girmiş kurdu" olarak tanımlıyor.
Baskı grubunun siyaset başkanı Rebecca Newsom, "Bunlar çok daha çevre dostu bir seçim gibi görünebilir" diyor, "ancak daha düşük emisyon iddiaları, otomobil üreticilerinin SUV ve benzinli ve dizel motorlar üretmeye devam etmeleri için yaptıkları bir oyundur." Dedi.
Taşımacılık ve Çevre'nin analizi, plug-in hibrit araçlarla ilgili temel bir sorunun, pek çok aracın sahibinin nadiren gerçekten arabalarını şarj etmesi, yani benzinli veya dizel motora güvenmeleri olduğunu söylüyor.
 

KAYNAK


Eda Nur Soysal

Hevesli yazar, bilim insanı, araştırmacı👩🏻‍🔬

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.